ΛΥΧΝΙΑ ΣΒΗΣΘΕΙΣΗΣ ΠΑΣ ΚΩ..Σ ΙΔΙΟΣ

 

Ουδεμία σχέση έχει ο 15χρονος, ο 17χρονος σήμερα με τον συνομήλικο του της πρώτης μεταπολεμικής Ελλάδος. Το μόνο κοινό σημείο είναι ότι και τότε, πριν 60 χρόνια, οι μετακατοχικοί νεολαίοι και σήμερα οι μνημονιακοί έχουν το πουλί τους στα αχαμνά. Τις δεκαετίες του '50 και του '60 οι πιτσιρικάδες τρέχανε στα μπουρδέλα, για να κάνουν τη δουλειά, μάλιστα γι' αυτό το λόγο τις 35 δραχμές τις έδιναν οι γονείς τους. Ήταν τέτοιες οι εποχές που δύσκολα να ζευγάρωναν αγόρια και κορίτσια, κι αν γινότανε αυτό, αν έβγαιναν ραντεβού, ήταν στο μουλωχτό, κι όχι στο πολύ ολοκληρωμένο σεξουαλικά.

Σήμερα τα παιδιά δεν το ''κάνουν''. Μιλάνε οι έρευνες. Το αγόρι και το κορίτσι έχουν κατακτήσει, πιο σωστά τους έχει παραχωρηθεί η απόλυτη σχεδόν ελευθερία κινήσεων και στις μικρές ώρες της νύχτας, αλλά από... κοκό πολύ λίγα πράματα. Μιλάνε οι έρευνες.

Φταίει, λένε οι ειδικοί, ο τρόπος ζωής, που λειτουργεί ως ταφόπλακα στην επιθυμία για σεξ. Δηλαδή; Το στρες των μαθημάτων στα παιδιά, το άγχος της καριέρας. Να, οι λόγοι γιατί ο νέος δεν ψάχνεται να δείξει τον αντρισμό του. Να, γιατί η νέα δεν βιάζεται να βιώσει σεξουαλικά την γυναίκα.

Οι τολμηροί είναι οι ομοφυλόφιλοι, είναι πια η εποχή τους, ο παράδεισος τους. Κάποτε το σαφάρι ήταν δύσκολο, τώρα είναι της μόδας και απολύτως ελεύθερο, επιτρεπτό, όχι ταμπού. Κάποτε ήταν δυσεύρετος ο άντρας εκείνος που είχε τάσεις να ικανοποιεί αρσενικά οπίσθια. Σήμερα;

Σήμερα πάει ο άλλος με τον επώνυμο κώλο και εξασφαλίζει χαρτζηλίκι και κοινωνική καταξίωση. Κλείνει τα μάτια και τον σπρώχνει. Λυχνίας σβησθείσης πας κώλος ίδιος. Είτε αντρικός, είτε γυναικείος είναι το ίδιο. Σα το κάνει με ολυμπιονίκισσα. Άβυζη κι αυτή όπως ο gay. Με σβηστά τα φώτα το ίδιο είναι.