ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ

 

Η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο. Ό,τι είναι να ειπωθεί θα γίνει δημόσια. Κατηγορούμενος εκπαιδευτικός, διευθυντής γυμνασίου, 55 χρονών. Παντρεμένος με τρία παιδιά. Στο σκαμνί γιατί, λέει, παρενοχλούσε σεξουαλικά μια μαθήτρια 14 χρονών. Η δουλειά από την αστυνομία έφθασε στη δικαιοσύνη και στη συνέχεια πήρε το δρόμο της για τα περαιτέρω. Έχουμε να πούμε τίποτα άλλο;

Ρωτάω. Πάνε στο γυμνάσιο και το λυκείο να εισπράξουν διδασκαλία μαθημάτων τα κοριτσόπουλα, τα ανήλικα; Ασφαλώς γι' αυτό πάνε. Να, όμως, που εμφανίζονται στο σχολείο με τολμηρό ντύσιμο. Βαμμένες. Χτενισμένες με τέτοιο τρόπο λες και βγαίνουν από το σπίτι τους για νυχτερινή έξοδο. Πάμε πλατεία, πάμε μπαρ, πάμε κλαμπ.

Και η εν γένει προκλητική, τέλος πάντων ανάρμοστη ενδυματολογική εμφάνιση των μαθητριών είναι εν γνώσει των γονέων. Του μπαμπά και της μαμάς που κάνουν τον μαλάκα. Δεν λέω ότι δεν έχουν τις δικαιολογίες τους. Οι καιροί δεν τους επιτρέπουν να είναι... αυστηροί.

Δεν προσθέτουν τίποτα στο θέμα μας οι όποιες λεπτομέρειες της συγκεκριμένης περίπτωση της 14χρονης μαθήτριας που, κατά το κατηγορητήριο, ψιλοφλερταρίστηκε, δηλαδή σεξουαλικά ''παρενοχλήθηκε'' Τι λέει η ίδια, τι δικαιολογίες έχει ο κυρ - δάσκαλος. Το περιστατικό δίνει την αφορμή να το πούμε για το φαινόμενο που η κοινωνία έχει σηκώσει τα χέρια. Έχει παραδοθεί. Κυκλοφορούν μαθήτριες ακατάλληλες για τα μάτια ενήλικων ανδρών, μέσα σ' αυτούς και εκπαιδευτικών, κληρικών.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΤΗΣ