ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟ… ΣΚΑΚΙ

 

Πάντα πριν γράψω κάτι για κάποιον μπαίνω στη θέση του. Ο μεγαλύτερος σκακιστής της Ιστορίας, ο Ρώσος Γκάρυ Κασπάρωφ, ανοικτά πολέμιος του Πούτιν, το ‘χει ρίξει στην πολιτική. Αναρωτιέμαι. Ποιος και γιατί αφήνει την πορεία της ζωής του που τον οδήγησε στον ουρανό, για να ασχοληθεί με αντικείμενο ξένο στον ίδιον;

Για 20 χρόνια ο 56χρονος Κασπάρωφ, από το Αζερμπαϊτζάν, γιος Εβραίου και Αρμένισσας, ήταν στην κορυφή υου παγκόσμιου σκάκι. Αποχώρησε από ενεργός παίκτης το 2005 και στη Νέα Υόρκη που ζει πια έφτιαξε πολιτική κίνηση για την... ''Ανανέωση της Δημοκρατίας''.

Κάνει πλάκα ο άνθρωπος; Δεν αποκλείεται. Στα σοβαρά, όμως, να κάνει την πλάκα του, με την πολιτική πλέον συνεργασία του μ’ άλλες προσωπικότητες της επιστήμης και της τέχνης. Μία πρωτοβουλία, λέει, για την... αναζωογόνηση της φιλελεύθερης δημοκρατίας.

Στο μεταξύ ο θρύλος του σκάκι Garry Kasparov παίζει με πιτσιρικάδες σε τουρνουά. Με ταλαντούχους σκακιστές. Τον Ιούνιο του 2015 στην Αθήνα και τον Ιούνιο του 2016 στη Θεσσαλονίκη είχε παίξει με ελληνόπουλα. Και κουράστηκε να μοιράζει αυτόγραφα στους «αντιπάλους» του.

Διαβάστε ακόμα:

''ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ''... , ΜΑΥΡΗ ΕΙΝ' Η ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ