Ο ΜΑΚΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΖΕΙ, ΚΑΙ… ΟΔΗΓΕΙ

 

Τρία χρόνια χωρίς τον Μάκη Ψωμιάδη. Τον θεοσεβούμενο Big Mac, “προσωπικότητα αμφιλεγόμενη” όπως λένε οι κουλτουριάρηδες, ο οποίος πριν καταλήξει στη φυλακή δέχτηκε το θανατικό χτύπημα στο μυοκάρδιο, σα σήμερα 6 Ιανουαρίου, το 2016. Τι άλλαξε στο ποδόσφαιρο και στον κόσμο της νύχτας, στους χώρους όπου έκανε πρωταθλητισμό ο κάποτε, στα μικράτα του πυγμάχος της ΑΕΚ;

Τίποτα δεν άλλαξε. Και δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι, όχι τρία αλλά και 33 χρόνια ακόμα να περάσουν. Γιατί οι αλλαγές δεν γίνονται με σάλια. Με… δεσμεύσεις, με ελπίδες, με καταγγελίες.
Δεν έχουν σταματήσει τα στημένα ματς, εννοώ οι καταγγελίες από τα διεθνή όργανα του ποδοσφαίρου. Ούτε οι βανδαλισμοί στα γήπεδα. Ούτε οι ξυλοδαρμοί διαιτητών. Ούτε οι δημόσιες διαμαρτυρίες των ίδιων των ΠΑΕ για τις παρεμβάσεις κάθε εβδομάδα του λεγόμενου παρασκηνίου.

Σύμφωνα με το μύθο, ο άγνωστος ακόμα δίμετρος Χρυσόστομος Ψωμιάδης, πριν γίνει βεντέτα εμβληματική, με τη μουστάκα και την κομπολόγα, πρότεινε να “προστατεύει” επιχειρηματίες και φιρμάτους της πλατείας Κολωνακίου. Και από συνοδός στο πούλμαν της ΑΕΚ, μεγάλος Big έγινε, όταν έκανε κάποια ταξίδια στην Ελβετία.

Αλήθεια, ο “επόμενος Μάκαρος” μήπως σήμερα είναι στο… διάδρομο, λίγο πριν εμφανιστεί στη σέντρα, κι αύριο μας συστηθεί ως πρόεδρος ΠΑΕ ή ιδιοκτήτης εστιατορίων, νυχτερινών κλαμπ κ.α. Επειδή τίποτα δεν άλλαξε και δεν υπάρχουν εμπόδια για κανέναν από το πουθενά, και με το… ίδιο στυλ αλά Big Mac, τη μαγκιά και το νταηλίκι, να εξελιχθεί νούμερο ένα στην πιάτσα.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ