ΥΜΝΟΣ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΑΠΟ... ΜΕΓΙΣΤΑΝΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

 

Δεν παίζει σήμερα η ερωτική επιστολή. Η εποχή μας, της υψηλής τεχνολογίας και της ταχύτητας, πιο σωστά της άμεσης επικοινωνίας, έχει στείλει στο χρονοντούλαπο του βαθέος παρελθόντος το καυτό ραβασάκι του ρομαντικού εραστή στην αγαπημένη δεσποσύνη του. Η πεζότητα που χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά των ανθρώπων του καιρού μας βγαίνει και στην ερωτική επιθυμία. Φτωχό λεξιλόγιο, αδύναμο να περιγράψει τη δύναμη του γήινου ερωτικού πάθους.

Διαβάζεις ερωτικές επιστολές περασμένων αιώνων και απορείς, μα και θαυμάζεις την τρυφερότητα αλλά και την εκρηκτικότητα, την ποιητική αύρα στις αράδες του γραπτού. Όλες οι πλέον μουσειακής αξίας ερωτικές επιστολές έχουν υπογραφή καλλιτέχνη, συγγραφέα, επιστήμονα, ακόμα και πολιτικού, και βασιλιά ακόμα. Όχι από άτομο του χρήματος.

«Με κάνεις καλύτερο άνθρωπο. Είσαι φτιαγμένη για εμένα. Είμαι πιο σίγουρος γι' αυτό απ' ό,τι υπήρξα για οτιδήποτε άλλο στη ζωή μου». Αυτά τα λόγια του Τζεφ Μπέζος είναι Η Αποκάλυψη Τώρα ότι καμιά δύναμη στο σύμπαν, όσο υπάρχει άνθρωπος, θα μειώσει το ερωτικό πάθος. Μ' αυτά τα λόγια, που δεν στάλθηκαν με φροντίδα λογοτεχνική, ο Νο 1 στο παγκόσμιο εμπόριο, ο ορισμός του απόλυτα αυτοδημιούργητου, φανερώνει την αδυναμία του στην γυναίκα που τον ξελόγιασε. Που τον κατέκτησε, σα να ισοπέδωσε ο πολιορκητής κάστρο απόρθητο, λες ήταν πύργος χάρτινος.

Μετά από 25 χρόνια γάμου με μια ξενέρωτη ο Jeffrey Preston "Jeff" Bezos, ιδιοκτήτης του υπερκολοσσού Amazon, ο 55χρονος πια μεγιστάνας, γεννήθηκε σα σήμερα 12 Ιανουαρίου, το 1964, καψουρεύτηκε μια έκφυλη 50άρα, παντρεμένη 13 χρόνια. Της έστελνε μηνύματα σαν κι αυτό: «Αγαπώ τα πάντα πάνω σου. Αγαπώ την τελευταία σου selfie που με βγάζει εκτός εαυτού. Είμαι τρελός για εσένα. Θέλω να σε μυρίζω και να σε αγγίζω. Θέλω να σε εισπνεύσω μέσα μου. Ξέρω ότι είσαι ό,τι πρέπει για εμένα, πως ταιριάζουμε. Θα σου το δείξω με το σώμα μου, με τα χείλη και με τα μάτια μου, πολύ σύντομα. Θέλω να σε κρατήσω σφιχτά... Θέλω να φιλήσω τα χείλη σου».

Και έστειλε στην Λωρέν, αυτό είναι το όνομα της λεγάμενης, αρκετές ημίγυμνες selfies με δικές του πόζες μπροστά στον καθρέφτη, όπου της μοστράρει το γυμνασμένο του σώμα. Και σε μια άλλη φώτο, από κοντά το πέος του... οπλισμένο, κάργα αιματωμένο.

Σε άλλο μήνυμα του ο Μπέζος γράφει στην Λωρέν Σάντσεζ: «Ξέρεις τι θέλω; Θέλω να μεθύσω λιγάκι μαζί σου απόψε. Όχι να γίνω τύφλα, απλά να μεθύσω λιγάκι. Θέλω να συζητήσουμε και να κάνουμε σχέδια μαζί. Να ακούσουμε ο ένας τον άλλον και να γελάσουμε. Θέλω να είμαι μαζί σου. Να αποκοιμηθώ μαζί σου, να ξυπνήσουμε μαζί αύριο το πρωί, να διαβάσουμε εφημερίδα και να πιούμε παρέα τον καφέ μας».

Πέρα από την προσωπική του περιουσία ο Μπέζος είναι το αφεντικό του ομίλου Αμαζόν που παίζει μπάλα με 260 δις δολάρια στο επιχειρηματικό οπλοστάσιο του. Και του πήρε το μυαλό μια γυναίκα, που του έδειξε στο κρεβάτι αυτά που δεν ήξερε. Που δεν φανταζόταν ότι γεννιέται τέτοια σεξουαλική απόλαυση ανάμεσα σ' ένα ερωτευμένο ζευγάρι. Και η οποία απόλαυση, τούτη η αληθινή χαρά ζωής, έχει μεγαλύτερη αξία από το διαβολεμένο ατέλειωτο προσωπικό του ράλυ στην κούρσα, στο κυνήγι του χρήματος.

Η υποταγή του άντρα στην αιώνια γυναίκα είναι η κουβέντα του Τζεφ Μπέζος στην πρώην παρουσιάστρια: «Μου αρέσεις όταν είσαι δυνατή αλλά κι όταν είσαι ευάλωτη. Το μόνο που δεν μ' αρέσει είναι όταν είσαι μακριά. Όσα σου λέω πηγάζουν κατ' ευθείαν από την καρδιά μου. Αγαπώ ό,τι έχει να κάνει μ' εσένα».

Διαβάστε ακόμα:

ΤΖΕΦ ΜΠΕΖΟΣ, ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΣΤΗΒ ΤΖΟΜΠΣ