Ο ΜΕΓΑΣ ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ

 

Έφτασε σε πολύ προχωρημένη ηλικία, νούμερα δεν λέμε, και την βλέπεις την κυρία να μην έχει γεράσει. Άμα τρώγομαι από περιέργεια και χρειάζεται να κάνω την ερώτηση, δεν κωλώνω. Ας μην την γνωρίζω την κυρία, ας με πουν αδιάκριτο. Αντιληπτό πως αν αποφύγω την ερώτηση, πιθανόν να χάσω κάτι. Να μη μάθω κάτι.

Ρωτάω. λοιπόν, την γιαγιά που μόνο τέτοια δεν μοιάζει: Τι είναι αυτό που έχει εξασφαλίσει την υγεία των ιστών σας, καλή μου κυρία; Και την ευλυγισία των μυών σας. Αυτή την ομορφιά της μορφής σας. Δεν σας ερωτώ την ηλικία σας, ποια η διαφορά πέντε πάνω, πέντε κάτω, απλά θέλω μια απάντηση. Να έχω μια εξήγηση για τη λάμψη της επιδερμίδας σας, για τη χάρη στις κινήσεις σας.

Με κοίταξε με ζωηρό αλλά και με πονηρό βλέμμα η γηραιά κυρία, και χωρίς να κρύβει πόσο κολακευμένη αισθανόταν με τα λόγια μου, έβγαλε από τα χείλη της τη μαγική λέξη:

- Η θάλασσα!

Η θάλασσα της Ελλάδος, βέβαια. Όχι όποια κι όποια θάλασσα. Αυτή είναι η ευεργεσία ζωής, κατά την άγνωστη μου γηραιά κυρία. Η οποία παρά τα χρόνια της, όσα είναι, τι πέντε πάνω, τι πέντε κάτω, η πλάτη της ήταν ίσια, καθόλου κυρτή, και τα στήθη της δεν τα είχε βαρέσει η ατροφία.

Μαλάκες Έλληνες! Ο μέγας στόχος της χρονιάς για όλους μας είναι τα μπάνια στη θάλασσα. Στη δικές μας παραλίες. Κι όταν λέμε δική μας θάλασσα εννοούμε ότι είναι δίπλα μας, στον τόπο μας. Δεν χρειάζεται να πάμε στο εξωτερικό. Δικό μας και ο ήλιος, δικοί μας και οι άνεμοι στα μελτέμια.

Ναι, όλο το χρόνο να κάνουμε τα κουμάντα μας, ώστε να μην χάσουμε την επαφή με τη θάλασσα μας. Το φάρμακο μας. Το δώρο που ευτυχήσαμε γιατί γεννηθήκαμε στην Ελλάδα (Στη φώτο, αλλοδαπές νεράιδες σε ελληνικά νερά).


Διαβάστε ακόμα:

Η ''ΚΛΕΙΣΤΡΑ'' ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΝ ΠΑΤΟΥΛΗ