ΤΟ ΛΕΜΕ ΚΑΙ... ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

 

Παραλία με ψιλή άμμο. Παραλία με αμμόλοφους και αρμυρίκια. Παραλία με ασπρόμαυρο βοτσαλάκι. Βραχώδη παραλία. Με παγωμένα τιρκουάζ νερά. Με ελιές μέχρι τη θάλλασα. Με πεύκα που μοσχοβολούν. Με κόκκινη αμμουδιά. Με βότσαλα χρωματιστά. Με νερά βραβευμένα.

Ρε, τι λέμε τώρα. Όταν μιλάς για ελληνική θάλασσα όλα αυτά και ό,τι άλλο γράφουν στους ταξιδιωτικούς οδηγούς έχουν μικρή σημασία. Μην πω καμιά σημασία. Πατάς σε έδαφος παραδεισένιο και θα συγκρίνεις τη μαύρη, υπάρχει και τέτοια, άμμο με τη χρυσή; Όλες είναι χρυσές και μονάκριβες. Όπου βουτήξεις, στο υπογράφω, είναι το ίδιο. Βγαίνεις από τη θάλασσα κι είσαι άλλος άνθρωπος. Πιο δυνατός, πιο ενεργητικός.

Είπε ο μεγάλος Γερμανός τη μεγάλη κουβέντα: '' Ο Έλληνας γεννιέται πολιτισμένος, γιατί μιλάει ελληνικά''. Έτσι είναι. Η γλώσσα μας είναι των θεών. Ε, δεν είναι μόνο η αξεπέραστη γλώσσα που μίλησαν τα μεγαλύτερα μυαλά που πάτησαν στον πλανήτη. Είναι και ο τόπος μας! Και ο ήλιος μας. Και οι θάλασσες μας.

Και για να το πάρουν πρέφα μερικοί χρειάζεται να τους το λένε στη lifestyle διάλεκτο. Ποιες διακοπές που λέγανε οι παλιοί; Κάντε ''εξορμήσεις'' και ''αποδράσεις'' και άλλα τέτοια τατουατζήδικα και μπριγιαντέ και νεσκαφέ αλά σουρβάιβ.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΣΙΠΡΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ;