ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΙΟ... ΑΚΡΙΒΑ!

 

Διακοπές σημαίνει ξοδεύω χρήματα. Δεν γίνεται διαφορετικά. Σε καμιά περίπτωση. Όλα, άλλωστε, σήμερα πληρώνονται από την τσέπη μας. Ακίνητος να 'σαι, να κρατάς την αναπνοή σου, να μην ανοίξεις τηλεόραση, μη φουμάρεις τσιγάρο, μην πατήσεις τη μίζα του αυτοκινήτου, τη... μίζα στο κράτος την έχεις ήδη προπληρώσει. Έτσι έχει στηθεί το έργο στη σχέση πολίτη και κράτους.

Λέμε για τις διακοπές σε νησί ή όπου αλλού φευγάτος ανάμεσα ουρανού και θάλασσας.. Δεν ξεκινάς χωρίς τα λεφτά και αφού σα σωστός άνθρωπος έχεις ρυθμίσει το budget της ''απόδρασης'' που λένε οι in και οι into και οι inside να 'ούμε. Και με sleeping bag να τη βγάλεις, και στο πιο φτηνιάρικο, τα έξοδα δεν τα αποφεύγεις. Κάτι θα τρως, κάτι θα πληρώνεις στις μετακινήσεις, άσε το πήγαινε έλα με το φέρυ.

Και στο πιο άγονο νησί να πας, εκεί που δεν υπάρχουν πλαζ και μαγαζιά, και οι βόλτες στα σοκάκια είναι τζάμπα, το μπάτζετ που λέγαμε το έχεις κανονισμένο από τα πριν ξεκινήσεις διακοποεξόρμηση, σόλο ή ζευγαρωμένος. Όπου, όμως, κι αν βρεθείς, στο λέω και στο υπογράφω για ένα πράμα δεν θα πληρώσεις. Ουδέν κόστος. Ποτέ. Κανένας δεν θα σου ζητήσει ούτε μισό ευρώ.

Η φώτο είναι από ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη. Χρειάζεται να πω κάτι άλλο; Το ' πιασες! Τα ηλιοβασιλέματα και η θέα των γραφικών οικισμών στις πλαγιές των βουνών, η αλμύρα και η απεραντοσύνη στις θάλασσες μας, για να περιοριστώ μονάχα σε κάποια από τα πιο μονάκριβα της πατρίδας μας, είναι δωρεάν σε Έλληνες και ξένους.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΛΛΑΣ, ΤΟΥΡΚΙΑ... ΣΥΜΜΑΧΙΑ