ΚΟΨΕ ΦΑΤΣΑ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

 

Το λέω στην αρχή και λίαν απότομα. Η επιτυχία της αστυνομίας είναι να τσακώσει τους μπουκαδόρους πριν τα τζιμάνια παιδάκια ρημάξουν δεκάδες σπίτια. Και πως θα γίνει το τοιούτον κατόρθωμα; Να στριμώξει η μπατσία τον κακοποιό στο ξεκίνημα της καριέρας του, ακόμα και πριν αυτός αρχίσει τις μπούκες. Να μου επιτρέψεις να πω μια μικρή ιστορία, στην οποία έτυχε να είμαι παρών...

... Ώρα 11 και 10 πρωί σε καφέ κατά Κορυδαλλό μεριά. Εγώ τα λέω με βετεράνο διαιτητή, με τον οποίο έχω ραντεβού. Στο απέναντι τραπέζι δυο σκατόφατσες, όχι περισσότερο από 30 χρονώ, ''αλλάζουν'' πεντοχίλιαρα, σε δραχμές. Ένας μοναχικός τύπος στο βάθος κήπος, σίγουρα συνταξιούχος, γυαλικό στα μάτια, εφημερίδα στα χέρια. Ουδείς άλλος στο κατάστημα, εκτός από την νεαρά σερβιτόρα.

Μετά από 17 λεπτά πλακώνουν μπάτσοι με πολιτικά και ''παίρνουν'' μαζί τους δυο ''ύποπτους''. Οι οποίοι αποδείχθηκαν λερωμένοι. Τι είχε συμβεί;

Ο κύριος γυαλάκιας με την εφημερίδα τηλεφώνησε στο τμήμα και τους είπε ''Για κοπιάστε, γιατί τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια...''. Σακουλεύτηκε ο μπάρμπας ότι τα δυο καλόπαιδα είναι μπερδεμένα σε βρωμοδουλειές. Μόνο και μόνο γιατί οι φάτσες τους ήταν πονηρές, και γιατί ώρα εργασίας αυτοί δεν ήταν στη δουλειά τους, στο γραφείο, στο εργοστάσιο, στην οικοδομή, κι είχαν στα χέρια τους μια δεσμίδα χαρτονομίσματα.

Αν κόψεις φάτσα στους έξι της συμμορίας που έπιασε η αστυνομία βγάζεις συμπέρασμα. Δεν χρειάζεται να περιμένεις να τους ρουφιανέψουν από αντίπαλη συμμορία, ούτε να τους παρακολουθήσεις. Κρα κάνουν από μακριά ότι δεν την βγάζουν στο τίμιο μεροκάματο.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΤΕΡΗΣΕ ΤΗΝ ΗΔΟΝΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ