ΤΗΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ... ΡΑΓΙΣΜΕΝΟ ΑΥΓΟ

 

Σε δουλειά να βρισκόμαστε. Όλο και κάτι βρίσκουν για να δώσουν ένα υποτίθεται διαφορετικό και τσαχπίνικο νόημα σε κάθε μέρα. Ο κόσμος φαίνεται στον αιώνα μας έχει πέσει στη μονοτονία και στη βαρεμάρα και χρειάζεται κάτι τσίφτικο και προκλητικό για να μη ξενερώνει. Ποια άλλη εξήγηση να δώσει κανείς στη life style εφεύρεση να ''χαρίζουν'' μια μέρα του χρόνου π.χ. στην κατάποση σπαθιού ή στο μαξιλαροπόλεμο. Αστείο;

Το γελοίο ας το πούμε αστείο μη τους χαλάσουμε τη μανέστρα.

Άντε να δεχτείς την αναγκαιότητα της Ημέρας αφιερωμένη στην Ειρήνη ή στη Γνώση, στην Αντικαπνική εκστρατεία ή την Προστασία του περιβάλλοντος. Είμαστε, να το πάρουμε χαμπάρι, στην εποχή που κυριαρχεί η σαχλαμάρα. Που σερβίρεται ως χιούμορ και εξυπνάδα στη διαφήμιση και σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Σήμερα 8 Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Ραγισμένου Αυγού. Μην τη μπερδεύουμε με την Ημέρα του Αυγού, αυτή έχει την τιμητική της κάθε χρόνο την δεύτερη Παρασκευή του Οκτωβρίου. Τι ακριβώς αξίζει κανείς να κρατήσει στη μνήμη, τι ακριβώς έχει σημασία από ένα ραγισμένο αυγό; Μπά! Σιγά που θα το ψάξουμε να το μάθουμε, μη μας ξεφύγει και χάσουμε την ενημέρωση.

΄Με την ευκαιρία. Ο Έλληνας τρώει 120 περίπου αυγά το χρόνο. Διόμισυ φορές λιγώτερα απ' όσα κατανάλωνε πριν 30 χρόνια. Τα μείωσε για να κρατάει χαμηλά την καλή χοληστερίνη. Αυγό σημαίνει δύναμη, όμως. Στην αρχαιότητα τα δίνανε στους νεόνυμφους για να καρδαμώσουν και να κάνουν γερά παιδιά. Και ήταν ένα είδος ντόπιγκ για τους αθλητές των ολυμπιακών αγώνων.


Διαβάστε ακόμα:

ΕΝΑΣ ΠΑΛΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΑΚΑΣ