ΠΙΟ ΓΕΡΗ Η ΓΚΟΜΕΝΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕΣΩ INTERNET

 

Οι γάμοι που προκύπτουν μετά από διαδιχτυακή γνωριμία αποδεικνύονται, λέει, πιο ανθεκτικοί. Αν, δηλαδή, έχει γνωρίσει κάποιος πρόσωπο από αγγελία ιντερνική, από το facebook, από chat ή οτιδήποτε άλλο σχετικό. και το πράμα καταλήξει σε γάμο, τότε το εν λόγω στεφάνι έχει πιθανότητες να κρατήσει περισσότερο απ' όσο σε ζευγάρι που τα έφτιαξε με τρόπο παραδοσιακό.

Και το άλλο. Η μέσω διαδιχτύου σχέση είναι μακροβιότερη, με γάμο ή χωρίς. Είτε συζεί το ζευγάρι, είτε όχι.

Η γκομενική γνωριμία, δηλαδή, δίνει βάθος χρόνου σε σύγκριση μ' εκείνη τη σχέση που ξεκίνησε μετά από συνάντηση στο δρόμο, στη δουλειά, σε μπαρ, σε ταξίδι, σε συνουσία αρπαχτή, όχι προγραμματισμένη.

Επόμενο, αν τα βάλεις κάτω τα πράγματα. Η απόσταση πάντα σε βοηθάει να βλέπεις τα πράγματα και τους ανθρώπους πιο ψύχραιμα. Πιο διεισδυτικά. Ενώ αν την έχεις απέναντί σου και σου έχει γυαλίσει, σκέφτεσαι μόνο πώς θα την ρίξεις στο κρεβάτι μια ώρα πιο γρήγορα. Και όπως σοφά λέει μια δικιά μου, όλα από ένα πήδημα ξεκινάνε.''Όλα'' εννοεί τα προβλήματα που στη συνέχεια γεννιόνται σε μια σχέση.

Το συμπέρασμα της έρευνας είναι στην κόντρα με το θέμα που συνήθως μπαίνει στις πανελλήνιες εξετάσεις. Να καλούνται οι μαθητές να γράψουν έκθεση για τις αντικοινωνικές συνέπειες των social media, ότι αποξενώνουν τους ανθρώπους, ιδιαίτερα τους νέους κλπ κλπ.


Διαβάστε ακόμα:

ΕΝΑΣ ΠΑΛΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΑΚΑΣ