ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ... ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΚΑΙ ΜΟΛΟΤΩΦ

 

Μια παλιοπαρέα, όταν ήμουνα πιτσιρικάς, πήγαινε στις προεκλογικές συγκεντρώσεις. Μη βιαστείς να πεις ότι τα παιδιά ήταν... πολιτικοποιημένα. Την πλάκα τους κάνανε. Όταν ο ομιλητής ήταν πρώην υπουργός της ΕΡΕ, του θεωρούμενου δεξιού κόμματος, τα τσογλανάκια φώναζαν συνθήματα κατά των κομουνιστών. Στη συγκέντρωση της ΕΔΑ, που θεωρούνταν αριστερό κόμμα, τα παλιόπαιδα με την πιο δυνατή φωνή γκάριζαν ''Πρώτο κόμμα η ΕΔΑ'' και '''Οχι ψήφο στους φασίστες''.

Συλλαλητήριο χθες φοιτητικό. Για ποιο λόγο; Επειδή η κυβέρνηση κατάργησε το άσυλο στα πανεπιστήμια. Χαβαλές. Με μολότωφ οι μεν, με δακρυγόνα οι μπάτσοι. Αυτό ήθελαν, και η αστυνομία δεν τους χάλασε τη χατήρι.

Μιλάμε σοβαρά. Πολύ σοβαρά. Όταν ο άλλος έχει την ανάγκη του να τζερτζελέψει, θα βγει στο δρόμο μ΄αυτήν ή την άλλην αιτία. Μ' αυτήν ή την άλλη δικαιολογία.

Μιλάμε σοβαρά. Κουτό να παίρνουμε στα σοβαρά το κέφι του αλλουνού. Στο φινάλε τα όποια κοινωνικά προβλήματα, οι όποιες κοινωνικές διεκδικήσεις δεν γίνονται πράξη με κινητοποιήσεις για να κάνουν την πλάκα τους μερικοί.


Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΑΚΟΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ