ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΜΕ ΟΡΓΑΝΟ ΜΑΚΡΥ Ο ΕΝΟΧΟΣ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΚΑΛΟΓΡΙΕΣ

 
γράφει ο στήβεν αβραμίδης
 
Έσκασε βόμβα, τόνισε ο εκπρόσωπος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας. Ποια ήταν η βόμβα; Δυο μοναχές σε ίδρυμα της Σικελίας επιφορτισμένο για την βοήθεια χωρισμένων γυναικών με παιδιά, πήγαν σε ιεραποστολή στην Αφρική, και γύρισαν έγκυες. Ο σοβαρότατος εκπρόσωπος του Πάπα, συνέχισε, λέγοντας ότι... μάλλον οι δυο γυναίκες ήρθαν σε κάποια σεξουαλική επαφή, και παραβίασαν την εντολή της αγνότητας. Όμως άφησε κι ένα παραθυράκι εν όψει της αναμενόμενης τιμωρίας, λέγοντας ότι η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί.

Και πράγματι διεξάγεται έρευνα. Διότι οι μοναχές, που ήταν ντούο διότι η μία ήταν η πρεσβυτέρα της άλλης, μπορεί και να έπεσαν θύματα βιασμού και να φοβήθηκαν να τον καταγγείλουν. Μπορεί επίσης κάποιος ιθαγενής με μακρύ όργανο – είναι γνωστά τα προσόντα εκεί κάτω – να την έπαιζε παραπλεύρως δίπλα σε έναν θάμνο, και την ώρα που στα τέσσερα γονυπετείς αι μοναχαί προσεύχονταν, να συνετελέσθη ανεμογκάστρι. Ή οι αγνές να κάθισαν απλά σε φύλλα εμποτισμένα με σπέρμα και να συνετελέσθη το σκάσιμο της βόμβας. Επίσης, δεν μπορώ να αποκλείσω να μύρισαν οι καλόγριες κάποιο εξωτικό αφροδιασιακό φυτό και να είχαμε κι άλλο θαύμα, όπως παλιά της Παναγίας. Μπορεί βέβαια λόγω της φύσης του λειτουργήματος που ασκούσαν – είπαμε βοήθαγαν γυναίκες χωρισμένες με παιδιά – να θέλανε να κάνουν μια προσομοίωση στα δεινά.

Οπότε να μην έχουμε σκάσιμο εκρηκτικού μηχανισμού, αλλά να έχουμε την παρουσία του Υψίστου και το θέλημα Αυτού, μέσω των δυό αειπάρθενων γυναικών. Κανείς δεν ξέρει μέχρι να αποφασίσει το ιερατείο της καθολικής εκκλησίας, που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο σε τέτοια θέματα. Διότι τέλος πάντων η ασέλγεια πάνω σε άνδρες ή σε αρσενικά παιδιά, είναι μια αμαρτία που την παραδέχεται το Βατικανό. Όχι όμως να μας έρθει κι ανάποδα. Να μας την βγουν και οι γυναίκες τώρα. Αυτό θα κάνουμε δηλαδή; Αντί να κυνηγάμε μόνο τα ανώμαλα, θα κυνηγαμε και τα ομαλά;

Και η επερχόμενη τιμωρία για τις μοναχές, που μάλλον δεν ήταν τόσο μόνες στην Αφρική, είναι αποβολή από το τάγμα κι επιστροφή στα εγκόσμια. Μιλάμε ότι τις ξεσκίζει ο Πάπας. Μιλάμε ότι αν ήμουν στην θέση τους, δεν ξέρω τι θα έκανα. Θα μου πείτε βέβαια, ότι οι γυναίκες αυτές είχαν μάθει να τρώνε από δωρεές και να μην ξέρουν να βγάζουν χρήματα, αφού το ίδρυμα τις συντηρούσε. Άσε που δεν γουστάρανε ποτέ να 'ναι ελεύθερες και να το κάνουν, αν το έκαναν, είτε μεταξύ τους, είτε κρυφά. Λογικό κι αυτό, αλλά πάντα υπάρχει η Αφρική εκεί και οι πατέρες των παιδιών, αν δεν ήταν ο ίδιος και συνετελέσθη κανά θείο τριολέ.

Από όπου όμως και να το πιάσεις το θέμα, το Βατικανό και όλοι αυτοί οι μασκαράδες που φοράνε κάτι ανάποδες στάμνες στα κεφάλια τους, διεξάγουν έρευνα και θα σταματήσουν τα ακριβή καθήκοντα τους προς τα ποίμνια, ανακρίνοντας τις δυο μοναχές. Μιλάμε για δομινικάνικη έρευνα – αυτοί οι πανάγιοι ήταν υπεύθυνοι παλιά για την δικαιοσύνη, δηλαδή την ιερά εξέταση - η οποία θα κοινοποιηθεί και στα άλλα τάγματα των βενεδικτίνων και των ιησουιτών, με τεράστια σεξουαλική ορμή κι αποκάλυψη σπαρταριστων λεπτομερειών, που και τι δεν θα έδινα να ήμουν σε κάποια γωνία και να καταγράφω στην ψυχή μου τα πάντα.

Διότι πράγματι θα είναι πολύ αστείο να εξηγούν οι μοναχές – η πρεσβυτέρα είναι 34 χρονών κι άρα πάνω στα ντουζένια της – ότι την εγκυμοσύνη την πιάσανε από κάτι στομαχόπονους και ήταν τόσο άσπιλες, που δεν ξέρανε τι συντελεί το ανδρικό μόριο όταν εισδύει στον γυναικείο κόλπο. Σάμπως τους τα είχανε μάθει αυτά; Ποιος να τους τα μάθει; Άντε να τους λέγανε για αλλαξοκωλιές μεταξύ αγίων ανδρών. Όπως αστείο θα ήταν, να 'τανε και κανένας φυσιολογικός εκεί μέσα στο δικαστήριο, και να ερεθιζόταν από τις διηγήσεις των μοναχών, ζητώντας προσωρινή διακοπή της ακρόασης, προς κεκαυλωμένην ούρησιν. Οι δε άλλοι, οι φυσιολογικοί και αυτοί κατ’ αυτούς, να ψάλλουν το γνωστό άσμα : Ελθέ όπισθεν γρήγορα αδερφέ ημών, ενθυμίσου οτι η τρίτη αποτίναξις συνιστά μαλακίαν.

Εν πάση περιπτώσει, αναμένω με ιδιαίτερη αγωνία το αποτέλεσμα της έρευνας. Πρέπει να ομολογήσω ότι αυτά με ενδιαφέρουν πλέον. Όπως και να το κάνεις, δεν σκάει κάθε μέρα μια ρωμαιοκαθολική χριστιανική βόμβα. Συνήθως έχουν σιγαστήρα και δεν παίρνουμε είδηση. Οπότε μας ενδιαφέρει τι θα αποφασίσουν οι ανώμαλοι για μια πράξη απόλυτα φυσιολογική. Κι εδώ είμαστε, εμείς το ανώμαλο κατά τους ανώμαλους άπιστο ποίμνιο, να συνδράμουμε στην επανένταξη των καλογριών, που δεν ξέρω αν είδαν φως στην Αφρική. Σίγουρα όμως είδαν χαρά στα σκέλια τους, και κίνηση προς την κατεύθυνση του Θεού. Βλέπετε αν είχαμε γίνει όλοι αναμάρτητοι σαν το Βατικανό, ή όλα τα μοναστήρια γενικώς, μάλλον θα είχαμε εξαφανιστεί σαν είδος.