ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΣΕΞ ΜΕΣΑ ΣΤΗ... ΦΥΛΑΚΗ

 

Το σπίτι έχει μια τουαλέτα. Πρόβλημα διότι η οικογένεια είναι 11μελής, και φιλοξενεί και πέντε συγγενείς, σε μόνιμη βάση. Αντιληπτό το σκηνικό ιδιαίτερα τις πρωϊνές ώρες, όταν 16 άτομα ξυπνήσουν και θέλουν να πάνε κατ΄ευθείαν για το ψιλο ή το χοντρό, Βγαίνει ο ένας για να πάρει σειρά ο άλλος. Στην ουρά οι υπόλοιποι έξω από την πόρτα του κμπινέ.«Τέλειωνε, ρε!» ο ένας, «Προηγούμαι εγώ…» η άλλη, «Κάντε στην άκρη, γιατί θα τα κάνω επάνω μου» λενας τρίτος. Τέτοια.

Σα σήμερα 15 Νοεμβρίου, το 2012, ο τότε υπερεσιακός υπουργός δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης (1938, από Λευκάδα), παρουσίασε το νέο σωφρονιστικό κώδικα, σύμφωνα με το οποίο ο φυλακισμένος το δικαίωμα να κάνει σεξ με την γυναίκα του ή την γκόμενα του. Το νέο κόλπο, στην Ελλαδα, όχι και στο εξωτερικό, φτιάχτηκε από ειδική επιτροπή υπό τον εγκληματολόγο Γιάννη Πανούση (1949), μετέπειτα υπουργό.

Σεξ στη φυλακη σημαίνει ότι υπαρχει ο κατάλληλος χώρος. Δεν λέει τίποτα επί της ουσίας να φτιαχτεί ένας νόμος, ακόμα και να ψηφιστεί, όταν για την υλοποίηση του απουσιάζουν οι σχετικές προϋποθέσεις. Στην ελληνικές φυλακές δεν κατασκευάστηκαν, ούτε διαμορθώθηκαν ειδικοί χώροι για τη χρήση sex-room από κρατούμενους. Και είναι επόμενο, αφού η υπερπληρότητα κρατουμένων είναι πέραν από όρια. Σ’ ένα συγκρότημα κελιών π.χ. για 100 έχουν εγκαταστήσει 150 και 180 έγκλειστους.

Ένα ακόμα μέτρο στο μιλητό. Στα χαρτιά. Στο εξωτερικό ισχύει και πραγματοποιείται η σεξουαλική επαφή του φυλακισμένου με πρόσωπο της αρεσκείας του. Και η διεύθυνση της φυλακής είναι υποχρεωμένη να προμηθεύσει στο ζευγάρι τα απαιτούμενα. Σεντόνια, προφυλακτικά, λιπαντικά, δονητές, σαπούνια, πετσέτες, ό,τι χρειάζονται.

Στην Ελλάδα το νόμιμο σεξ είναι πραγματικότητα... ''παράνομα''. Με τη σιωπηρή άδεια του αρχιφύλακα ή του διευθυντή της φυλακής, μετά από ισιαίτερο αλισβερίσι με τον κατάδικο.

Σε κάποιες φυλακές, στο εξωτερικό, ο επισκέπτης, η επισκέπτρια μπορεί να παραμείνει μέχρι και τρία 24ωρα(!) στον ειδικό χώρο συνάντησης με τον φυλακισμένο. Στον Καναδά, αλλά και στηνΤουρκία, ο κατάδικος έχει στη διάθεσή του στον ειδικό χώρο για να κάνει σεξ περισότερο χρόνο, αν μέσα στη φυλακή δείχνει σωστή συμπεριφορά. Πηδάει περισσότερο, όσο λιγώτερο κακό παιδί είναι.

Ήδη, το μέτρο αφορά και σεξ ανάμεσα σε ομοφυλόφιλους, άνδρες και γυναίκες. Πρωτοπόρες χώρες η Βραζιλία και το Μεξικό.

Το απίθαμο συνέβη το 2010 στην Γερμανία. Ο φυλακισμένος αντί να κάνει έρωτα με την σύζυγο του, την έσφαξε, και μετά αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.


Διαβάστε ακόμα:

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΧΟΝΤΡΕΣ ΒΡΩΜΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΠΑΔΩΝ