ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ...

 

Μικρή χώρα η Ελλάδα και πάντα, από το 1821 μέχρι και σήμερα, έχει το κεφάλι κατεβασμένο στον ισχυρό. Τον όποιον ισχυρό,
φίλο, σύμμαχο, αντίπαλο. Η κολώνια της ''ταπεινοφροσύνης'' φοριόταν απ' όλους του πρωθυπουργούς. Κι αν κάποιος μας ενοχλεί, μιλάμε για το διεθνές δίκαιο και ότι μας... προκαλεί. Η Αλβανία που είναι πιο μικρή από την Ελλάδα, κουνάει την ουρά της. Και απέναντι στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχει τομέας που να αντέχει σε κριτική ανάμεσα στις δυο γειτονικές χώρες. Σ' όλα υστερεί η Αλβανία, εκτός της παρανομίας, της εγκληματικότητας. Τι να λέμε; Ένα ντου να κάνουν οι Έλληνες αεροπόροι, την έστειλαν την Αλβανία δέκα χρόνια πίσω. Φτάνει και περισσεύει ένα μόνο σύνταγμα, ούτε λόχος περισσότερο, να μπουκάρει στην κωλο-Αλβανία, να τελειώσει η παράσταση.

Τέτοια πράγματα δεν ταιριάζουν στην Ελλάδα. Μια νερόβραστη ιστορία είμαστε, να το παραδεχθούμε, όχι κάποιο Ισραήλ Άσε ότι τα χέρια μας είναι δεμένα με την Αλβανία που ακουμπάει στην πλάτη μας. Είμαστε στο ΝΑΤΟ, η Αλβανία είναι το πρώτο τσιράκι των ΗΠΑ. Και, για να κάνουμε ταμείο, Νο 2 τα Σκόπια, Νο 3 η επίσης γειτόνισσα Βουλγαρία.

Η Αλβανία για λόγους που θα ήταν κουραστικό να εξηγήσουμε, έχει ένα κόμπλεξ κληρονομικό με την Ελλάδα.
Το πιο σωστό είναι να μη μιλάμε για κόμπλεξ, αλλά για νταηλήκι, για θράσος. Στα ίσα δεν δείχνουν σεβασμό στην Ελλάδα, χάρη της οποίας άλλαξαν εικόνα σαν κράτος και κοινωνία. Στη μετά Χότζα Αλβανία χιλιάδες οικογένειες νοικοκυρεύτηκαν, κονόμησαν, στάθηκαν στα πόδια τους και ξέφυγαν από τη λεχριτοσύνη τους.

Κι όμως, οι κυβερνήσεις τους δεν σε παίζουν ούτε ίσος προς ίσον. Και δεν λείπουν οι τσαμπουκάδες τους στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Ποιοι; Οι Αλβανοί. Και επειδή ξέρουν ότι οι Έλληνες είναι φάρα μαλακή έχουν απαίτηση, στα ίσα, φόρα παρτίδα, να μπαίνουν από την Κακαβιά, όποτε θέλουν, χωρίς χαρτιά.

Μικρή δύναμη, οικονομική και στρατιωτική, η Αλβανία αλλά ο λαός που περισσότερο από κάθε άλλον στη γη μας ξέρει σαν κάλπικη δεκάρα. Από τον 15ο αιώνα δεν σταμάτησαν ποτέ να έρχονται οι Αλβανοί στα χώματα μας. Και έρχονται σαν το σπίτι τους, δεν νοιώθουν ξένοι, μετανάστες, τουρίστες.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΥΤΟ Η ΤΡΟΥΜΠΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!