ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ ΝΑ ΡΩΤΗΘΕΙ Ο ΘΕΟΣ

 

Υπάρχει ζωή σ’ άλλον πλανήτη; Δεν μ’ ακούμπησε ποτέ αυτή η ανοησία. Αυτό το ερώτημα. Η τρέλα της τρέλας. Και είναι γνωστό πως η μεγαλύτερη, η πιο σαλεμένη τρέλα πάει στην επιστήμη. Ποια βουνά και ποια ποτάμια; Στα βουνά, στα ποτάμια και τις λίμνες πάνε οι νεράιδες.

Σε κάποιους πάντα γρατσούναγε το μυαλουδάκι το ερώτημα. η ανησυχία αν υπάρχουν εξωγήινοι, έξω από τη γη πλάσματα και τι είδους να 'ναι αυτά, δίποδα, τρίποδα, δικέφαλα, ακέφαλα. Μετά τον πόλεμο το πράμα έφθασε στην υστερία με τα ΑΤΙΑ, τα Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα, τα ufos.

Δεν το καταλαβαίνω. Να ρωτήσουνε τον Θεό και να τελειώνουμε. Η θρησκεία γιατί υπάρχει; Για να επικοινωνούμε με τον μεγαλοδύναμο. Κάποια δουλειά κάνουν πάπες και οι πατριάρχες. Μόνο για πλάκα θαρρώ πως δεν κάθονται στο θρόνο τους. Και ξέρουν περισσότερα, και έχουν ανοικτή γραμμή με τον παππού

Τα ίδια και τα ίδια λέει το παπαδαριό στους αιώνες των αιώνων, δηλαδή επί της ουσίας δεν λένε τίποτα. Ξοδεύονται τα δις των δις για τα διαστημικά προγράμματα και να πάρει πρέφα ο άνθρωπος τι τρέχει στο σύμπαν, στα σύμπαντα. Και όσο προχωράει η επιστήμη, τόσο περισσότερα είναι τα ερωτηματικά. Τόσο περισσότερο ο άνθρωπος της έρευνας διαπιστώνει ότι γνωρίζει λιγώτερα. Εκείνος ο Αθηναίος την είπε την κουβέντα του, για να ξεχνιόμαστε.

- 'Ενα ξέρω, πως δεν ξέρω τίποτα.

Τι είπε το πρώτο μυαλό από καταβολής; Κάνω μετάφραση σ' αυτό που είπε ο Σόκρατες: Με όλη τη σοφία μου κατάφερα να κατακτήσω έναν σπουδαίο κόκκο γνώσης. Κι αυτός είναι ότι αντελήφθην και είμαι σίγουρος και απόλυτος ότι αυτό που γνωρίζω είναι πως δεν γνωρίζω τίποτα.

Να συνεχίσουμε την κουβέντα μας. Να ερωτηθεί, λοιπόν, ο Θεός αν έφτιαξε Αδάμ και Εύα και σ’ άλλον πλανήτη, ναι ή όχι; Και σε ποιον, σε ποιους πλανήτες, να μας πει.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΗΝ ΒΑΨΑΜΕ ΑΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ