Η ΜΑΓΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΤΕΙΣ ΣΠΙΤΙ

 

Το γκάλοπ που αξίζει να γίνει - εδώ και τώρα- είναι δοθεί η γνήσια απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα ''Ποιο το ποσοστό Ελλήνων οι οποίοι παραμένουν στην οικία τους, στον δικό τους μόνο προσωπικό χώρο, διότι το θέλουν οι ίδιοι κι όχι επειδή το αποφάσισε η κυβέρνηση''. Εδώ σε θέλω.

Άσε. Δεν είναι οι πρώτοι κλανόμαγκες και ξαπλόμαγκες της Μεσογείου εκείνοι που έκαναν καθημερινότητα τους την αυτοαπομόνωση. Η αληθινή μαγκιά είναι να συνειδητοποιεί κάποιος και με το παραπάνω, παρακαλώ, τον κίνδυνο της μόλυνσης. Άσε τους αδιόρθωτους γραφικούς, που τους λένε πολιτικοποιημένους και ακτιβιστές, που μιλάνε για περιορισμό των ελευθεριών του λαού. Τι να κάνουμε; Να τα βάλουμε με τα ποντίκια και τα κουνούπια, τα φίδια και τις σαύρες, δεν γίνεται αυτό. Συμβιώνουμε μαζί τους, θέλουμε δεν θέλουμε.

Με το που έκλεισαν η Βουλή και τα δικαστήρια στο Ισραήλ, για να προλάβουν την εξάπλωση του κακού και δεν γίνουν Ιταλία και Ισπανία, επιτόπου χτύπησαν οι αγαπητικοί του λαού. Τα νούμερα εκείνα που δεν έχει νόημα η ζωή αν δεν πουν τη μαλακία τους στην πασαρέλα της καθημερινότητας. Υπάρχουν κι αυτοί, και ποτέ δεν χάνουν την ευκαιρία.

Στο υποτιθέμενο γκάλοπ. Σε συντριπτικό ποσοστό οι Έλληνες, παρ΄ ό,τι από τη φύση τους αντικρατιστές και αντικυβερνητικοί, μένουν στην καραντίνα του σπιτιού τους με τη δική τους βούληση. Να προσθέσω και τούτο; Ας υποθέσουμε ότι Τσιόδρας και Χαρδαλιάς συστήνουν στον Μητσοτάκη το τέλος των περιοριστικών μέτρων. Και αποφασίζει σχετικά η κυβέρνηση. Δεν θα αμολυθούν όλοι στους δρόμους. Πολλοί θα συνεχίσουν την κλεισούρα. Γιατί οι πολλοί έχουν μυαλό και θα περιμένουν πρώτα να καλμάρει η μπόρα.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΑΡΑΜΑΖΩΜΑ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ