ΚΟΝΤΟΣ, ΣΤΟ ΙΔΙΟ... ΥΨΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΣΚΟΜΠΑΡ

 

Τον κρατάνε σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Κολοράντο και πλέον αποκλείεται να την κοπανήσει, όπως τα είχε καταφέρει να δραπετεύσει δυο φορές στο παρελθόν. Ο Μεξικανός Ιοακίμ Γκουσμάν, λόγω του 1 μ.68 αναστήματος του γνωστός ως Ελ Τσάπο, ο κοντός, ο νάνος, είναι ο μεγαλύτερος έμπορος στα χρονικά του ναρκωτικού, στο ίδιο... ύψος με τον μακαρίτη Κολομβιανό El Patron ή Πάμπλο Εσκομπάρ (1949-1993), που τον σκότωσαν Αμερικάνοι.

Οι Αμερικάνοι συνέλαβαν το 2016 τον Ελ Τσάπο, ένα χωριατόπαιδο πάμφτωχης πολυμελούς αγροτικής οικογένειας που γεννήθηκε το 1957, σα σήμερα 4 Απριλίου, και εξελίχθηκε σε μεγιστάνα, σε κονόμα ανυπολόγιστη από τους τόνους ναρκωτικού που έσπρωξε σε Αμερική και Ευρώπη. Μια ζωή κινηματογραφική, πηγή ικανή για σενάρια ταινιών και τηλεοπτικών σειρών. Κάποια στιγμή του την βάρεσε να αγοράσει την Τσέλσυ από τον Αμπράμοβιτς.

Θρύλος ο Ελ Τσάπο. Ο πατέρας του τον κακοποιούσε κι αυτός, που δεν τον πιάνει το μάτι σου, φάτσα σκέτου χάλια, κακάσχημος και φουκαράς στη όψη, έγινε αδίστακτος κακοποιός και ιδιοκτήτης Ι.Χ. στρατού. Αν, λοιπόν, τα λάβει υπ' όψιν του κανείς αυτά τα δεδομένα, μάλλον είναι απίθανο να συμφωνήσει ότι κάποιος από το περιβάλλον του τον κάρφωσε. Λένε για την ερωμένη του, κάποια Καίητ Ντελ Καστίγιο, σύζυγο ποδοσφαιριστή, η οποία σε σήριαλ έπαιζε «το κορίτσι αρχηγού συμμορίας ναρκωτικών»(!) και κάπως έρσι γνωρίστηκε με τον Ελ Τσάπο.

Καρφώνω βαρώνο ναρκωτικών σημαίνει ανοίγω με τα χέρια μου τον τάφο μου. Η Μεξικάνα ηθοποιός, και πολύ περπατημένη, είχε πράγματι «ειδικές σχέσεις» με τον μεγαλέμπορα, αλλά το κορίτσι δεν είχε αποφασίσει να αυτοκτονήσει για να κάνουν παντελόνι τα κυβερνητικά πριμ κάποιες μούρες της DIA, της αμερικάνικης υπηρεσίας διώξεως ναρκωτικών.

Στη μυθολογία που έπαιξε στη σύλληψη του Ελ Τσάπο μπλέξανε και τον Σων Πεν, τον γνωστό Αμερικανό ηθοποιό, που είχε συναντηθεί μυστικά με τον Ελ Τσάπο, για να κανονίσουν τις λεπτομέρειες να γυριστεί μια αυτοβιογραφική ταινία του αρχιβαρώνου των καρτέλ ναρκωτικών. Ο τελευταίος στην Αμερική που θα αναλάμβανε ρόλο μυστικού πράκτορα σε βάρος του Ελ Τσάπο είναι ο Σων Πεν.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΚΟΝΤΟΣ ΜΕ ΤΟ… ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ