ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, Ο ΠΡΩΤΟΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ!

 

Μάλιστα, κύριε. Μ' έχει βαρέσει στα ίσα ο κορονοϊός, έχω και τους πατριώτες που δεν κάθονται φρόνιμα. Όχι, δεν κόλλησα τον ιό, αλλά όπως όλοι οι Έλληνες λογαριάζομαι θύμα κι εγώ, αφού υποχρεώνομαι στην απομόνωση. Και το τελευταίο που περνάει από το μυαλό μου είναι να πάω στο χωριό μου.

Φοβερό! Το ζούμε κι αυτό μέσα στ' άλλα. Οι πολιτικοί και οι επιστήμονες, Μητσοτάκηδες, Χαρδαλιάδες και Τσιόδρες έχουν αναλάβει και καθήκοντα χωροφυλάκων. Να μαγκώσουν εκείνους που το 'χουν βάλει αμέτι μουχαμέτι να την κάνουν. Να μην περάσουν το Πάσχα στην Αθήνα.

Το εθνικό σπορ σε δράση. Λέω για την πονηριά made in Greece. Ψάχνεται ο δικός σου πως θα ξεγελάσει τα μπλόκα της μπατσίας και από κανένα παράδρομο, κάποιο απόκρυφο αγροτικό μονοπάτι θα ξεφύγει του ελέγχου. ''Τους την έφερα... '' θα πει με περηφάνια πρώτα στον εαυτό του. ''Μάγκας είμαι εγώ, μαλάκες οι άλλοι που έμειναν στην Πόλη.

Μάλιστα, κύριε. Πληρώνω τα κερατιάτικα του κορονοϊού, πληρώνω και τις υπερωρίες των μπάτσων να φυλάνε τα πόστα. Γιατί έχω να κάνω με μωρά, με ανήλικους, που δεν έχουν συναίσθηση του κινδύνου στον ίδιο τον εαυτό τους.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΑΡΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ, ΕΙΣΑΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ