ΤΕΛΙΚΑ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ

 

Ό,τι καινούργιο βρίσκεται είναι για κακό. Τέλος. Αυτή είναι η σοβαρή κουβέντα. Βγήκε το φορητό τηλέφωνο. Ποιος το λέει ότι είναι καλό; Έκανε, δηλαδή, καλύτερο τον κόσμο το τηλέφωνο επειδή το κουβαλάει επάνω της και η κουτσή Μαρία. Ανέβηκε πνευματικά η μάζα με τηλέφωνο χωρίς πρίζα; Το αποκλείω. Απεναντίας, σίγουρο είναι ότι κατέστρεψε την επαφή, την επικοινωνία ανάμεσα στους ανθρώπους.

Δόθηκε το δικαίωμα ψήφου στους 18άρηδες. Και λοιπόν; Δεν λέω ότι έβγαιναν καλύτερες κυβερνήσεις όταν π.χ. απαγορευόταν να ψηφίζουν γυναίκες και τα αγόρια μετά τη θητεία τους στο στρατό. Μη χαλάμε την κουβέντα. Λέμε το άλλο. Ότι, αν τα βάλεις κάτω, κάθε τι προχωρημένο, μοντέρνο, σύγχρονο, επαναστατικό, τελικά, αντί να βελτιώνει την ποιότητα ζωής, την σκαρτεύει.

Υποτίθεται πως το καινούργιο, η άλφα εφεύρεση δεν έχει σκοπιμότητα να ισχυροποιείται μια πολυεθνική εταιρεία, αλλά να ανεβάζει το πολιτιστικό επίπεδο της κοινωνίας. Και τι έγινε που σήμερα ο άλλος κολυμπάει με το αδιάβροχο ρολόι στο χέρι, ενώ πριν 50 χρόνια το έβγαζε από το χέρι.

Ένας Δανός, ούτε το όνομα του αναφέρω, έχει την ικανότητα να μένει πολλά λεπτά μέσα στο νερό. Κανονικά θα πρέπει οοοοολοι να πούμε μ’ ένα στόμα «Στα τέτοια μας». Δεν το λέμε, όμως. Ρεκόρ 22 λεπτά κρατάει την αναπνοή του ο περίεργος Δανός. Φοβερό να 'ούμε; Απίστευτο. Και να περιμένουμε να το γράψει το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες;

Το σωστό είναι να πάμε παρακάτω. Αφού ξηγηθούμε ''Στα τέτοια μας''. Δεν αποκλείω και τούτο να βγει σε κακό, όχι σε καλό. Ήδη ο τύπος θέλει να στήσει μαγαζί. Είμαι σε θέση, λέει ο Δανός με τους απίθανους πνεύμονες, να μάθω σε αθλητές να διαχειρίζονται με επιτυχία την αναπνοή τους. Μήπως οι πρώτοι μαθητές του είναι κακοποιοί, ληστές, πληρωμένοι εκτελεστές, γιατί διευκολύνει τη δουλειά τους να διαθέτουν σούπερ ντούπερ αναπνευστικό σύστημα.

Διαβάστε ακόμα:

ΔΕΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ