ΒΙΤΡΙΟΛΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ FACEBOOK

 

Για την μία γυναίκα γράφουν ''η 35χρονη''. Η άλλη, η αντίζηλος (;) είναι ''η 34χρονη''. Δεν υπάρχουν ονόματα, είμαστε στην εποχή των προσωπικών δεδομένων. Το όνομα και του δολοφόνου θα βγει στον αέρα μετά την καταδικαστική του απόφαση. Ε, κι αυτό το άγνωστο στοιχείο, δηλαδή ποιες είναι οι δυο κοντοχωριανές ξανθές γκομενάρες, απ’ ό,τι λένε, ερεθίζει την περιέργεια του κόσμου.

Παίζει και το βιτριόλι στη μέση, αυτό κι αν είναι όλα τα λεφτά. Που μας γυρίζει στα περασμένα, στα παλιά αγνά και αθώα χρόνια, όπου η αδικημένη έριχνε το βιτριόλι στη μάπα. Να καταστραφεί, να ασχημύνει εκείνος ή εκείνη που με γράφει και προτιμάει την άλλην, τον άλλον.

Όλο το μυθιστορηματικό υλικό που επιστρατεύει ο συγγραφέας αστυνομικής ιστορίας είναι πακέτο μέσα στην υπόθεση της βιτριολίστριας. Να, γιατί διατηρείται ψηλά το ενδιαφέρον, στα κανάλια και το διαδίχτυο. Μέχρι κατασκοπία έπεφτε της μιας στην άλλη, νυχτερινές παρακολουθήσεις. Σαν τα θρίλερ του σινεμά. Δυο φίλες στο facebook που αντάλλασσαν likes, οι μοντέρνες, τα κορίτσια του καιρού τους, βρέθηκαν μπλεγμένες σε στόρυ με το παλιομοδίτικο ''όπλο'', το θειϊκό οξύ. Το βιτριόλι.

Διαβάστε ακόμα:

ΖΟΛΩΤΑΣ, Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ