ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΡΕ, ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ!

 

Για ένα λόγο πας παραλία. Να κολυμπήσεις. Να βραχείς. Να πάρεις τη δόση σου από το ιδεώδες σε περιεχόμενο νερό της ελληνικής θάλασσας. Δεν υπάρχουν αλλού τα χημικά συστατικά του Αιγαίου πελάγους. Πουθενά αλλού στη γη και σ' όποιον άλλον πλανήτη γουστάρεις.

Σε τονώνει, αλλά και σε χαλαρώνει η ελληνική θάλασσα. Την έχεις ανάγκη, λοιπόν. Νερό, ήλιος και αέρας, η αγία τριάδα της ελληνικής φύσης το καλοκαίρι. Τα ρουφάς και τα τρία, τα αρμέγεις και έχεις καθαρίσει εν όψει χειμώνα.

Να μπανίσεις και γυναικεία κορμιά στην πλαζ. Γιατί, όχι; Ο φίλος μου ο Γιώργος λέει ότι όσο βλέπει τα μπικίνι στις γυναίκες, το ένα μετά το άλλο, μπροστά και πίσω και πλαγιστά, δικαιώνεται η άποψη του ότι υπερέχει ο πωπός. Ανώτερα τα οπίσθια σε σεξουαλικό αισθησιασμό σε σύγκριση με το φουσκωτό μπροστά κα το στήθος επάνω. Αυτή, βέβαια, είναι μια άλλη κουβέντα. Τι λέγαμε;

Λέγαμε πως ο μόνος λόγος της παρουσίας στην παραλία είναι να κολυμπήσεις. Όχι να καπνίσεις, να πιειw καφέ, να μασουλήσεις σάντουίτς, να μιλήσεις για μπάλα και πολιτική, να παίξεις ρακέτες. Δεν καταλαβαίνω τη λογική να τα κάνει όλα μαζί κανείς. Ή μερικά απ΄ αυτά. Υποψιάζομαι ότι όποιος κάνει και κάτι άλλο στην παραλία, p.x. πίνει ούζο ή παίζει τάβλι, στην πραγματικότητα δεν έχει αντιληφθεί την αξία της επαφής με τη θάλασσα.

Σα να βρεθεί ο Γιώργος ο φίλος μου με γκομενάκι σε δωμάτιο και αρχίσει να τηλεφωνεί ή να διαβάζει βιβλίο. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Ο Γιώργαρος μετά τη πρώτη φάση των προκαταρκτικών θα το γυρίσει το γκομενάκι στην επιθυμητή στάση.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΙ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΝΑΚΡΙΒΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ