Η ΔΩΡΑ ΑΝΕΛΑΒΕ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΕΙ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΤΗΣ

 
Παλιόφιλοι κοντά στα 25 χρόνια. Γνωρίστηκαν στο στρατό και κόλλησαν. Ο Τόνυ της μεγαλοαστικής τάξης, έξυπνος, δραστήριος, σπουδαγμένος στο εξωτερικό, άνοιξε μόνος τα φτερά του στις μπίζνες, με δική του εταιρεία, σνόμπαρε τις οικογενειακές επιχειρήσεις. Ο άλλος, ο Μάρκος μπατηράκος γεννήθηκε, χωρίς μια στην άκρη κάποια στιγμή θα αποχαιρετήσει τον μάταιο τούτο κόσμο.
Τι ήταν αυτό που έδεσε τη φιλία δυο νέων διαφορετικού επιπέδου στον οικονομικό τομέα, αλλά και ουδεμία σχέση εχόντων από πλευράς χαρακτήρων; Χαμένο κορμί ο Μάρκος, καριερίστας απαιτήσεων ο Τόνυ. Είναι η ''προστασία'' του Μάρκου, με πολλά ένσημα στο πεζοδρόμιο, στο βουτυρόπαιδο Τόνυ, τότε στα χρόνια του στρατού, που ακόμα το πλουσιόπαιδο ήταν ζαχαρένιος, άβγαλτος και στόχος εύκολος για καζούρα από αλάνια.
Τελείωσαν τη θητεία τους Τόνυ και Μάρκος, και ποτέ δεν χάθηκαν. Και πως να χαθούν, όταν κάθε τόσο ο Μάρκος έκανε επίσκεψη στο γραφείο του Τόνυ.
- Αδελφέ, είμαι στριμωγμένος...
Ε, για να τον ξεστριμώξει του έδωσε ο Τόνυ τίποτα ψιλά.
Μετά από κανα τρίμηνο νάσου πάλι ο Μάρκος.
- Μεγάλε, έχω ανάγκη να μου κάνεις καμιά ένεση...
Παλιόφιλος ο Μάρκος, παντρεμένος, με παιδιά, έβαζε πάλι το χέρι στο συρτάρι ο Τόνυ και έκανε μια ακόμα οικονομική ένεση, διότι δεν ξεχνούσε πόσο εντάξει του είχε ξηγηθεί όταν οι δυο τους ήταν φαντάροι. 
Ναι, αλλά μέχρι πότε θα τραβήξει αυτή η βιόλα, να χαρτζηλικώνει ο ένας τον άλλον. Είκοσι χρόνια μέσα στο νερό έχουν περάσει και πλέον είναι θεσμός το έτσι κι αλλοιώς τσοντάρισμα του Τόνυ στον Μάρκο. Για να απαλλαγεί απ' αυτή τη ''φιλία'' που πλέον δεν στηρίζεται σε συναίσθημα, αλλά στο χρήμα, μια ιδέα μπήκε στο κεφάλι του Τόνυ. Επιτέλους, να ξεμπερδέψει μα και καλή από το λαμόγιο, τον αχαίρευτο Μάρκο. 
Επίσκεψη πάλι του Μάρκου στον Τόνυ. Τον κερνάει καφέ, μετά τυρόπιτας και σε μηδέν χρόνο ο Τόνυ μπήκε στο ψαχνό: ''Φίλε Μάρκο, οι φίλοι μιλάνε ανοιχτά... ''. Καμιά αντίρρηση δεν είχε ο Μάρκος επ' αυτού. ''Φίλε Μάρκο, δεν αισθάνομαι καλά εγώ μόνο να σου δίνω κι εσύ να μη μου δίνεις τίποτα... '''. 
Κάτι βρωμάει εδώ, μπήκαν ψύλλοι στ΄ αυτιά του Μάρκου. Συνεχίζει το μοιρολόι ο Τόνυ: ''Για να έρθει στα ίσα η φιλία μας πρέπει κι εσύ να μου δώσεις κάτι... Ας πούμε την γυναίκα σου, να την βλέπω μια φορά την εβδομάδα... Έτσι να πατσίσουμε, ρε, αδερφέ... Ό,τι μπορεί ο ένας να  δίνει στον άλλον''.
Η γυναίκα του Μάρκου είναι 35χρονος μεζές για κάθε αρσενικό, και πολύ καψούρα με τον άντρα της, τον Μάρκο. Ο Τόνυ ήταν σίγουρος 100% πως ο παλιόφιλος θα του έλεγε ''Οχι, τι είναι αυτά που λες....'', οπότε θα είχε κάθε δικαιολογία να μη ξανακάνει καμιά... ένεση στον Μάρκο. Να κόψει τις παρτίδες μαζί του. Ποια ήταν η συνέχεια; Με το χαμόγελο στα χείλη, και σχεδόν ανακουφισμένος ο Μάρκος αγκάλιασε τον Τόνυ:
- Αδελφέ, μου κάνεις το καλύτερο δώρο! Να μην αισθάνομαι κι εγώ τρακαδόρος, που υποχρεώνομαι να 'ρχομαι εδώ με το ζητιανόξυλο. Βεβαίως, να σε επισκέπτεται η Δώρα, όποτε θες... Με βγάζεις από την πιο δύσκολη θέση! Αυτό συζητούσα με την γυναίκα μου. Ρε, Δώρα, αυτός ο άγιος άνθρωπος μας έχει σώσει πολλές φορές στα ζοριλίκια μας και για να καταλάβεις τι ψυχούλα είναι, ποτέ δεν μου ζήτησε κάτι...
Τελικά, δεν τα κατάφερε ο Τόνυ να γλυτώσει από τη φιλία του Μάρκου.
Διαβαστε ακομα: