ΟΡΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ, ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ...

 
Απόσπασμα από κείμενο με τίτλο ''Παύλος ή φαύλος'':
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΞΑΝΘΑΚΗΣ 

Είμαι Έλληνας πολίτης και πληρώνω τους φόρους μου... Κι επειδή πληρώνω τα πάντα όλα, και δεν χρωστάω στο Δημόσιο ούτε δεκάρα, έχω μια απαίτηση από την ελληνική πολιτεία: Άπαξ και αρρωστήσει από κορωνοϊό κάποιος κάτοικος Κοζάνης, απ’ αυτούς που πλημμύρισαν τις εκκλησίες προχθές Κυριακή, αντί να κάτσουν στα σπιτάκια τους και να σεβαστούν το τοπικό λοκντάουν, αν αρρωστήσει λέω κάποιο απ’ αυτά τα γίδια και πάει εντατική, το δικό μου το μερίδιο, η δική μου η συνεισφορά στη θεραπεία του να αφαιρεθεί από τις υποχρεώσεις μου στα ταμεία του Δημοσίου.

Να μην πληρώσω ρε φίλε, πώς να στο πω, άμα θες ν’ ακούσεις απλά ελληνικά! Τίποτα να μη δώσω, ούτε δεκάρα, να μην αδειάσει η τσέπη μου για κάποιον αχαΐρευτο που περιφρόνησε κάθε εντολή του κράτους και την έγραψε στα παλιότερα των υποδημάτων του και πήγε και τίγκαρε τους ναούς και κοινώνησε μια χαρίτσα.

Ούτε εγώ να πληρώσω, ούτε κανένας άλλος.

Θες Θεία Κοινωνία, αγαπητέ εν Χριστώ αδερφέ; Τράβα στην εκκλησία και όρμα στο κουταλάκι, αλλά θα την πληρώσεις μόνος σου τη ΜΕΘ. Από το δικό σου το πορτοφόλι, στο ταμείο του νοσοκομείου ράιτ θρου!

Και να σου πω και κάτι ακόμη; Άμα είσαι φτωχός, να μην πληρώσω ούτε εγώ να μην πληρώσεις ούτε εσύ. Η ιερά Μητρόπολις να πληρώσει. Άλλωστε δεν πήγαν μόνοι τους, κουτουρού, οι πιστοί να εκκλησιαστούν και να κοινωνήσουν. Κάποιος τους κάλεσε. Και αυτός ο κάποιος ήταν ο Μητροπολίτης Κοζάνης Παύλος (Στη φώτο, η Παυλάρα). 
ΠΗΓΗ; newpost.gr