ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΩΝ

 
του Ανειδίκευτου Συνεργάτη  

Φοβερός τύπος αυτός ο  κορονοϊός . Έχει  ισχυρές παρενέργειες στην υγεία, ακόμη και εκείνων που δεν έχει προσβάλει. Πρώτα – πρώτα  επιχείρησε να κάνει πράξη  εκείνο το χουντικό « Κάθε πόλις και στάδιο, κάθε χωριό και γυμναστήριο». Και μας έστειλε  - που νομίζετε; Να γυμναστούμε !!!  Ξεπερνούσαν το  ένα εκατομμύριο οι Έλληνες που  έβγαιναν τα βράδια για …σωματική άσκηση.  Τουλάχιστον έτσι δήλωναν στο  ες εμ ες που έστελναν στις Αρχές.

 

Ποιοι; Αυτοί που σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο δεν λένε να ξεκολλήσουν από την τελευταία θέση των Ευρωπαικών λαών που πράττουν κατά το αρχαιοελληνικό «νούς υγιής εν σώματι  υγιεί».  

 

Ποιοι; Αυτοί που είναι πρωταθλητές και στην παχυσαρκία.

 

Η έρευνα του ευρωβαρόμετρου έδειξε ότι μόνο το 3% των συμπατριωτών μας αθλείται κανονικά  έναντι 15% που  αθλείται «κάπως συχνά», ενώ το 15% «σπάνια» και το 67% «ποτέ». Που  σημαίνει ότι  ένα  συντριπτικό ποσοστό  ίσο με το 97%  τoυ πληθυσμού δεν έχει και τόσο «θερμή» σχέση με τη γυμναστική. Ή (τουλάχιστον) τόση που να δικαιολογεί τη μαζική έξοδο που παρατηρούσαν οι Αρχές μετά τις εννιά το βράδυ, πριν από  την νέα καραντίνα.  

 

Βεβαίως οι  εξοδούχοι  δεν έμεναν με δεμένα τα χέρια. Λίγους μήνες πριν από τους  Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ένιωσαν την ανάγκη να  προπονηθούν. Άλλος λικνιζόταν στα πάρτι που διοργάνωναν εορτάζοντες και μη σε σπίτια και μαγαζιά, άλλος χόρευε στις πλατείες και τα πάρκα, κι άλλος έκανε αυτό που λέμε για τους υπέρ το δέον κοινωνικούς: « Όπου δυο κι αυτός τρεις». Ζημιά να γίνεται… Και έγινε  με την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων, και των θανάτων.

 

Παρενέργεια δεύτερη. Ξαναζούμε την πρώτη δεκαετία μετά την είσοδο μας στην τότε ΕΟΚ και την περίοδο των επιδοτήσεων. Τότε που ο αριθμός των ελαιόδεντρων και της παραγωγής του λαδιού  περίπου τριπλασιάατηκαν από τα πανωγραψίματα, που ορισμένες φορές γίνονταν με την ανοχή των Αρχών. Αυτή τη φορά τριπλασιάστηκαν οι …παραγωγοί! Παρακολουθούμε μία μαζική  έξοδο από τις πόλεις στα χωριά χιλιάδων ελαιοπαραγωγών, από τους οποίους άλλοι είχαν εγκαταλείψει τα κτήματα τους. Και άλλοι, κρίνοντας ασύμφορη τη συλλογή της χαμηλής φέτος σοδιάς, δεν είχαν σκοπό να  επισκεφθούν τα χωριά τους. για να μαζέψουν τις ελιές. 
Ξαφνικά, όμως τους χτύπησε ο ιός. Όχι με δύσπνοια, πυρετό και πόνους στα κόκαλα, αλλά με μία νοσταλγία για τα πάτρια εδάφη, όπου έφτασαν  δήθεν για να μαζέψουν τις ελιές, στην ουσία όμως για να γλιτώσουν την καραντίνα. Ανθρώπινο από τη μία πλευρά, επικίνδυνο, όμως από την άλλη αν πιστέψουμε όσα λέγονται για μεταφορά του ιού από τις μολυσμένες πόλεις στα χωριά.

 

Τα πανωγραψίματα δίνουν και παίρνουν τον καιρό της πανδημίας. Παρενέργειες να δουν τα μάτια σας. Αν είναι δυνατόν τις πρώτες μέρες της επιβολής περιοριστικών μέτρων να βγαίνουν κάθε μέρα από το σπίτι τους με ες εμ ες 4,7 εκατομμύρια πολίτες, δηλαδή περίπου οι μισοί  Έλληνες, όσοι ποτέ πριν από την πανδημία. Αν είναι δυνατόν επίσης το 30% όσων ξεπορτίζουν να φέρνουν σαν δικαιολογία την παροχή βοήθειας σε πάσχοντες. 
Ελλάς Ελλήνων Αδελφών Νοσοκόμων.Τελευταία παρατηρείται άλλη μία… παρενέργεια του ιού. Είναι η ζωοφιλία που εκδηλώνεται με την τάση υιοθεσίας κατοικιδίων, πράξη που ανοίγει το δρόμο  για νυχτερινές εξόδους. Ορισμένοι κάνουν περίπατο όχι μόνο με το σκύλο τους, αλλά και με τη γάτα τους.

 

 Ίσως να μην πρόκειται για παρενέργεια του ιού ,αλλά για…μετάλλαξη ημών των ιδίων…

Διαβαστε ακομα:

ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΤΗ Η ΦΡΙΚΗ