ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ... ΕΜΒΟΛΙΟ

 
Και επειδή το εμβόλιο βρέθηκε, σιγά που δεν θα βρισκόταν, θα πάνε όλοι να το κάνουν; Όχι, βέβαια. Οι πολλοί έχουν την απλή σκέψη, κι ίσως να 'ναι η σωστή, πως αφού το εμβόλιο βρέθηκε, σιγά που δεν θα βρισκόταν, καθαρίσαμε κιόλας. Το ξεπεράσαμε κι αυτό.
Δεν πάει έτσι. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Αποφασίζει η κυβέρνηση τα περιοριστικά μέτρα, φοράμε μάσκες, κρατάμε αποστάσεις. Δεν πειθαρχούν όλοι. Έχει μετά σειρά το lockdown, όλοι μέσα, πάλι κάνουν παιχνίδι οι απείθαρχοι. Το ίδιο και με το εμβόλιο. Από μια πρώτη έρευνα, κοντά στο 29% αρνείται τον εμβολιασμό στον κορονοϊό.
Το ποσοστό αυτό πιθανόν να μεγαλώσει, όπως παίζει και να μικρύνει. Όπως και να ‘χει πρόβλημα είναι να έχουν κολλήσει κάποιοι και να μη θέλουν να… ξεκολλήσουν. Ή να μη φοβούνται να κολλήσουν, κι αν αρπάξουν το παράσημο να το μεταδώσουν.
Γιατί, όμως, χοντρικά ένα τριάντα τα εκατό δεν θέλει να εμβολιαστεί. Πρώτα πρώτα, λέω εγώ, γιατί είναι ''αντιστασιακοί'', επιφυλακτικοί σε οποιαδήποτε κρατική ή κυβερνητική απόφαση. Πονηρεύονται κάθε εξουσιαστική ενέργεια, χωρίς να αυτοπροσδιορίζονται αναρχικοί, αντιεξουσιαστές κι άλλα τέτοια περίεργα. Από κει και πέρα επικαλούνται τις δικαιολογίες τους ή τους πραγματικούς τους φόβους. Ότι το εμβόλιο θα έχει παρενέργειες, ότι δεν είναι αποτελεσματικό, ότι για την κονόμα κάποιων φτιάχτηκε, και το φτιάξανε στα τσάκα τσάκα, άρα ιατρικά δεν είναι αξιόπιστο κ.α.
Διαβαστε ακομα:

ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕ Ο... ΦΑΡΑΩ!