ΤΟ AIDS ΠΟΛΕΜΗΘΗΚΕ, ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ Ο COVID-19

 

Έφαγε κόσμο το AIDS. Και όσοι γλύτωσαν το νεκροταφείο, έβαλαν τη ζωή τους στην πρίζα. Σήμερα η αρρώστια ελέγχεται, και το κακό έχει πάρει την κατηφόρα. Δεν ξεχνιέται η τρομοκρατία που απλώθηκε στο σύμπαν όταν πριν 40 χρόνια περίπου ο κόσμος πρωτάκουσε και πρωτοδιάβαζε οτιδήποτε σχετικό με τη λέξη AIDS. Τέσσερα γράμματα που λειτουργούσαν εφιαλτικά στη σκέψη… Έτρεμε ο καθένας μήπως κολλήσει, χειρώτερο αν με το θάνατο του κατέληγε στην κόλαση.

Παγκόσμια ημέρα η πρώτη Δεκεμβρίου εναντίον του AIDS. Της ασθένειας που ήταν η αιτία να σπάσουν όλα τα ρεκόρ στις λεγόμενες θεωρίες συνωμοσίας. Δεν ξανάγινε από καταβολής. Τερατώδη πράγματα ελέχθησαν και γράφτηκαν. Για το ποιοι γέννησαν την αρρώστια και το λόγο που μόλυναν τον κόσμο. Δεν έλειψε ο Θεός από πολλά σενάρια, ότι δεν γούσταρε τους ομοφυλόφιλους και αποφάσισε να τους προειδοποιήσει διότι είχαν ξεσαλώσει πια.
Μην κάνουμε τον κόπο να επαναλάβουμε τις παλαβωμάρες που έδιναν την... εξήγηση στην εμφάνιση του AIDS. Υστερούν σε... φαντασία τα απίθανα που βγήκαν μετά στο παζάρι με αφορμή το Τσερνομπίλ. Μέχρι και σήμερα η επιστήμη δεν έχει ξεκαθαρίσει οριστικά την τοξικότητα του AIDS και από τι προήλθε. Οι έρευνες συνεχίζονται. Επικρατέστερη άποψη είναι ότι αυτή η θανατηφόρα ''κατάρα'' βρήκε γήπεδο στους ανθρώπους αφού πρώτα χτύπησε τους χιμπατζήδες του πρώην Ζαίρ, σήμερα Κονγκό.
 
Ο ιός HIV, που προκαλεί το AIDS, μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή, και με σύριγγα ναρκωτικών ουσιών που χρησιμοποίησε ένας καθαρός αφού προηγουμένως πήρε τη δόση του ο μολυσμένος. Την πατάει κάποιος αν χτυπήσει τατουάζ, αν τρυπήσει αυτί, στην περίπτωση που ο ιός περάσει στο αίμα. Δεν υπάρχει κίνδυνος με τη χειραψία, την χρήση κοινής τουαλέτας, με το φαγητό. 
 
Μέχρι το 1997 το  AIDS σάρωσε κοντά στα 30 εκ. ανθρώπους. Μετά ο αριθμός των θυμάτων όλο και λιγόστευε, χωρίς ποτέ να σταματήσει να αυξάνεται ο αριθμός νέων ΄΄κρουσμάτων''. Το 2002 είναι η χρονιά που ο ιός HIV εξελίχθηκε στη Νο 1 αιτία θανάτου στον κόσμο σε άτομα μέχρι 50 ετών. Στη φώτο, ο νεγροαμερικάνος πρώην μπασκετμπωλίστας Μάτζικ Τζόνσον, γεννηθείς το 1959, ύψους 2 μ.06,, το Νοέμβριο του 1991 γνωστοποίησε ότι είναι θετικός στον HIV.

Διαβαστε ακομα: 

ΟΤΑΝ Ο ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΑΝΟΙΓΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ…