ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ

 

Αυτό δεν μου κάθεται καλά. Κάθε μέρα η Θεσσαλονίκη να… κερδίζει την Αθήνα στον κορονοϊό. Δηλαδή, τι; Δεν νομίζω πως είναι μαγκιά αυτή η πρωτιά. Και πιθανόν να μη σημαίνει τίποτα, αν σκεφτεί κανείς ότι οι μετρήσεις κάθε μέρα των κρουσμάτων δεν είναι απόλυτα αξιόπιστες.

Να το πω διαφορετικά. Όσα περισσότερα τεστ γίνονται, τόσα περισσότερα κρούσματα επισημαίνονται. Αντιληπτό. Να, γιατί κάποια φιλαράκια από Θεσσαλονίκη υποψιάζονται πως σε σύγκριση με την Αθήνα στην πόλη τους υπάρχει λόγος ειδικός να πέφτει μια σχολαστικότητα ιδιαίτερη. Γιατί, όμως;

Για λόγους εθνικής οικονομίας. Να μη στριμώξουμε την Αθήνα, που είναι η καρδιά της χώρας. Να μην αφήσουμε ελεύθερα τα λουριά στα μέτρα και σταματήσει ο κόσμος να φοβάται, αλλά όχι να τους τρομάξουμε σε βαθμό που προκαλέσουμε παραλυσία.

Θεωρίες, θα πεις. Έτσι είναι. Για να μιλήσει κάποιος υπεύθυνα, δηλαδή να μας πει πραγματικά τι συμβαίνει, χρειάζεται να μπει στη θέση του πιλότου στο κρατικό σκάφος. Τι πρέπει να κάνει με τον κορονοϊό. Και να προστατεύσει τον κόσμο και να μην ανατινάξει τη χώρα υπονομεύοντας την οικονομία της. Και να ενημερώνει τους πολίτες και να μη σταματά τις μηχανές να δουλεύουν.

Διαβαστε ακομα:

ΣΤΟ ΤΡΕΛΑΔΙΚΟ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ