ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ (ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ) ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

 

Λένε για τον Καρανίκα του Σύριζα. Κάποιοι μητροπολίτες είναι χειρώτεροι. Τους ακούς και δεν πιστεύεις στα αυτάκια σου. Όχι, ρε, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Ούτε σ’ εκείνα τα ωραία και ρομαντικά χρόνια του μεσαίωνα δεν τα έλεγαν. Πως οι εχθροί του χριστιανισμού με την πανδημία βρήκαν την ευκαιρία να πολεμήσουν τη θρησκεία μας.

Φοβερά πράγματα. Ο Covid-19 είναι το πρόσχημα για να μην κοινωνήσει ο κόσμος. Και να παραμένουν κλειστές οι εκκλησίες. Αυτά λένε και τα λένε στα κανάλια. Στα ίσα. Κι αυτοί που συζητούν μαζί τους, τους προσφωνούν ''σεβασμιώτατε'' και ''παναγιώτατε'', κάτι τέτοια απίθανα.

Ο υπέρτατος στόχος είναι να αποφεύγει ο κόσμος τους συνωστισμούς και κάποιοι αφελείς προσπαθούν να κάνουν… διάλογο με το παπαδαριό, με τους Καρανίκες με τα ράσα. Που λένε ότι μια λιτανεία αρκεί για να ξορκιστεί ο κορονοϊός και ότι στοχοποιείται η Εκκλησία. 
Τέρμα και τελείωσε. Με τον φανατικό δεν γίνεται κουβέντα. Μόνο για ένα πράμα είναι χρήσιμος ο ''διάλογος'' με τον φανατικό. Να αντιληφθείς για μια φορά ακόμα ότι είναι κολλήμένος, πορωμένος, ο πιστός της ιδεολογίας, της θρησκείας, της όποια προσωπικής του διαστροφής.
Διαβαστε ακομα:

ΣΤΑ ΤΡΙΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ