ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ... ΠΕΘΑΝΟΥΝ

 

Πέθαναν οι φουκαράδες από τον κορονοϊό, αλλά ο θάνατος τους σίγουρα δεν θα τους πέσει πολύ βαρύς. Επειδή στη χθεσινή ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ, ο Μπάιντεν… τίμησε τους νεκρούς. Να το χωνέψουμε. Τα πάντα όλα θα ξεφτυλίζονται. Έφτασαν μέχρι σ’ αυτό. Κάποτε το κράτος απέδιδε τιμές π.χ. σ’ όσους πολέμησαν για την πατρίδα ή τέλος πάντων διέπραξαν έναν ηρωϊσμό, μια αυτοθυσία υπέρ του κοινωνικού συνόλου. Σήμερα θα τιμάται κι ένας ο οποίος παρά τη θέληση του είναι θύμα πανδημίας.

Μπρεκούλιαζε όλη νύχτα και έπεσε ξερός στο κρεβάτι. Έπιασε φωτιά στο κτήριο, οι πυροσβέστες τα έδωσαν όλα για να σώσουν κόσμο. Τελικά, ο μέθυσος δεν γλύτωσε, όπως και δυο ηρωικοί πυροσβέστες. Και θα τιμηθούν ίσα και όμοια, ο μέθυσος και οι πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους γιατί ενήργησαν συνειδητά στο καθήκον τους;

Τετρακόσιες χιλιάδες πέθαναν στις ΗΠΑ από τον Covid-19. Και χθες στην ορκωμοσία άναψαν 400 λάμπες ηλεκτρικές για να τους… τιμήσουν. Αν, δηλαδή, οι άνθρωποι δεν πέθαναν, είναι ανάξιοι τιμής. Τα μπράβο και με δημόσια τελετή τα συγχαρητήρια τους αξίζουν διότι με το θάνατο τους έκαναν καλό στον εαυτό τους, στις οικογένειες τους και στην Αμερική.

Τα θύματα του Covid-19 εκεί που πήγαν δεν έχουν καμιά ανάγκη την… τιμή που τους έκαναν. Αυτοί που τους ''τίμησαν'' πούλησαν το παραμυθάκι τους.
Διαβαστε ακομα: