ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟ...

 

Στη Γαλλία φτιάξανε μια ειδική επιτροπή για να ερευνήσει τη σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων παιδιών από παπάδες. Αυτή η ιστορία κρατάει χρόνια πολλά παίζει σε πολλές χώρες και δεν εκπλήσσει. Όχι μόνο στη Γαλλία. Σχεδόν δεν εντυπωσιάζει πλέον να τσακώσουν κληρικό να έχει κάνει τη βρωμοδουλειά σε αγοράκι ή κοριτσάκι.

Και όσο ψάχνουν το έργο στη Γαλλία όλο και πιο πίσω στο χρόνο τραβάνε. Έχουν φτάσει και 70 χρόνια πριν. Μήπως ακουμπήσουν βιασμούς παιδιών και πριν τον πόλεμο. Είναι να μη γίνει η αρχή. Ένας ξεκινά την καταγγελία, άλλοι δέκα ή είκοσι ακολουθούν, και κάποιες περιπτώσεις συναντούν τον ίδιον θύτη. Τον ίδιον άνθρωπο του θεού.

Έτσι είναι. Αν ο πιστός είναι μια φορά άνθρωπος του θεού και της εκκλησίας, ο κληρικός εξ ορισμού θεωρείται δέκα φορές πιο πιστός και θρησκόληπτος. Τότε, πως εξηγείται η παλιανθρωπιά του να απλώνει χέρι στο κορμί άβγαλτου ακόμα ατόμου, και να του τραυματίζει τη χριστιανική ψυχή για χρόνια, για δεκαετίες;

Άλλο είναι το ανεξήγητο. Να παραμένουν πιστοί τα θύματα της σεξουαλικής βίας αλλά και πονηριάς των παπάδων. Να συνεχίζει ο κόσμος να πιστεύει το ίδιο μ’ αυτό που υπηρετούν οι ανώμαλοι. Αυτοί που ντύνονται το θείο ράσο για να κρύψουν την διαστροφή τους. Και την αντικοινωνική τους συμπεριφορά.

Διαβαστε ακομα:

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΟΛΗ ΤΩΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΡΟΦΩΝ