ΙΕ ΜΟΥ, ΙΕ ΜΟΥ, ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕΣ... , ΙΕ ΜΟΥ...

 

Κοτζάμ πρωθυπουργός βγαίνει στα ίσα και λέει ''Θα ανατιναχτούμε, έχουμε μπει μέσα, δεν καθαρίζουμε με τίποτα αν δεν νοικοκυρευτούμε στην οικονομική μας πολιτική''. Όχι πως δεν έχει τις ευθύνες του ο κοτζαμ πρωθυπουργός. Κι αυτός, και ο της αντιπολίτευσης καμπαλέρος φταίει που η Ελλάδα τελικά, λίγα χρόνια μετά, κατέληξε στα μνημόνια.

Ο κόσμος; Τον έγραψαν κανονικά και τον κοτζάμ πρωθυπουργό, και τον αρμόδιο υπουργό των οικονομικών, και τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας, που βάραγαν καμπανάκι δέκα χρόνια ενωρίτερα, πριν ξεσπάσει η θύελλα. Γιατί, μήπως πήρανε στα σοβαρά τον κορονοϊό; Έχει περάσει ένας χρόνος και όποιος αναλογιστεί πως σκεφτόταν ο κόσμος και πως αντιδρούσε από την πρώτη στιγμή του δημόσιου κινδύνου, κανονικά βάζεις τα κλάματα.

Σ’ ένα χρόνο πέθαναν από τον ιό 71.000 άνθρωποι στην Ελλάδα και καταγράφηκαν στα κιτάπια περισσότερα από 200.000 κρούσματα. Ιέ μου, ιέ μου, τι ζημιά μας προκάλεσες… , και συνεχίζεις να σκορπάς θύματα.

Δεν είναι πολλοί οι νεκροί από τον ιό. Είναι πολλοί οι νεκροί. Θα παίξουμε την κολοκυθιά; Πέραν από τον αριθμό των νεκρών, ας συνειδητοποιήσουμε τη Μεγάλη Αλλαγή στην καθημερινότητα μας. Στην ίδια τη ζωή μας, από τον Μάρτιο του 2020. Κλείνουν σχολεία, γήπεδα, εκκλησίες, εστιατόρια, θέατρα, μουσεία, καφετέριες και οι Σωτήρης Τσιόδρας, Νίκος Χαρδαλιάς είναι οι φίρμες της εποχής. Με διάγγελμα ο πρωθυπουργός γνωστοποιεί το lockdown στις 23 Μαρτίου 2020, αλλά…

… Το κακό δεν σταμάτησε. Δεν περιορίστηκε. Και η δουλειά πάει στο μείον. Μείον στο μείον. Χάνουμε λεφτά, μπαίνουμε μέσα. Όλο και πιο πολύ. Δεν είναι μόνο οι νεκροί. Όσο χρεώνεται το κράτος μ’ αυτή την ιστορία, τόσο αδειάζει και η δική μας τσέπη. Τόσο μειώνονται και οι γεννήσεις. Γιατί να φέρει παιδιά στον κόσμο ένα ζευγάρι, όταν ζορίζεται οικονομικά, και σε περιβάλλον με ανασφάλεια οικονομική; Άσε τον κίνδυνο να μολυνθεί η μάνα αν μπει στο νοσοκομείο για να γεννήσει.  

Διαβαστε ακομα:

ΝΑ ΤΣΙΜΠΗΣΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΓΚΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ