ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟΠΑΙΚΤΗ

 

Συναντιώνται δυο άτομα σε προγραμματισμένο ραντεβού. Δυσάρεστο ασφαλώς είναι ο ένας να κρατάει ανοικτό το κινητό στη διάρκεια της επαφής τους. Τι σημαίνει αυτό; Πως δεν ο ένας δεν έχει πάρει στα σοβαρά τον άλλον, ένα το κρατούμενο. Εκτός κι αν ζήτησε την κατανόηση του, διότι για λόγους αυστηρά προσωπικούς, είναι αδύνατον να θέσει εκτός λειτουργίας το τηλέφωνο.

Υποτίθεται ότι η συνάντηση ενδιαφέρει και τους δυο. Κι όμως, ο ένας δεν σταματά να απαντά σε τηλεφωνικές κλήσεις. Γιατί έχει αυτή τη συμπεριφορά; Από αγένεια, τουλάχιστον. Σα μαλάκας ο ένας να περιμένει τον άλλο να τελειώσει την πάρλα από το κινητό.

Τι σημαίνει μια τέτοια συμπεριφορά, ο ένας να μη… ξεχνάει το φορητό τηλέφωνο και να διακόπτει την επικοινωνία τους. Δυο. Πράγματα σημαίνουν. Το ένα να σπάει σκόπιμα τη ροή της συνομιλίας. Να μην την αφήνει να αναπτυχθεί, ώστε να μην καταλήξουν σε κάτι συγκεκριμένο. Να αποφύγει ο τηλεφωνάκιας να υποχρεωθεί να συμφωνήσει ή και να αρνηθεί κάτι το οποίο λογικά οφείλει να αποδεχθεί.

Το άλλο. Πέραν του ότι ο τύπος είναι αγενής, ο άλλος τον ζυγίζει και για μικροπαίκτη. Γι’ αυτό τον απορρίπτει ο άλλος αν  είναι άτομο απαιτήσεων και έχει τοποθετήσει σε ένα άλφα ύψος τον πήχυ. Τι θα πει «μικροπαίκτης»; Άτομο της πλάκας είναι, κατ’ αρχήν.  Και, βέβαια, ανεκπαίδευτος. Δεν έχει μάθει να επικεντρώνεται σ’ ένα θέμα, σ’ ένα πρόσωπο, σε μια συγκεκριμένη στιγμή. Κατόπιν τούτου δεν ποντάρεις επάνω του ο άλλος. Χάνει το χρόνο του. Πάει παρακάτω.

Διαβαστε ακομα:

Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ Ο ΔΙΑΡΡΗΚΤΗΣ