Η νεα οψη του Παρκου Κλωναριδη Φιξ

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Έστω και με ιδιωτική πρωτοβουλία ας αναπλαστούν και ας αξιοποιηθούν όποιοι χώροι δεν τσιμεντώθηκαν στην ταλαίπωρη Αθήνα. Όσοι μένουν στο κέντρο της Αθήνας, πιθανότατα το έχουν δει περνώντας από την περιοχή ή και κάποιοι μπορεί να έχουν κάνει μια βόλτα στο πάρκο Φιξ. Μπορεί να έχουν περιπλανηθεί στα χαλικόστρωτα μονοπάτια και ίσως έχουν παίξει με τα παιδιά τους σε κάποιο σημείο του γκαζόν.

 

Σε λίγο καιρό το μικρό αυτό πάρκο, θα γίνει κουκλίστικο, μια και ξεκίνησε η ανάπλαση του και ο νέος σχεδιασμός που περιλαμβάνει μερικά νέα δέντρα, πολύχρωμα φυτά και μονοπάτια περιπάτου.

Το Πάρκο Κλωναρίδη-Φιξ, που βρίσκεται στα Πατήσια, έχει πάρει το όνομά του από το παλιό εργοστάσιο ζυθοποιίας και παγοποιίας που κτίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα στον ίδιο χώρο και πέρασε στα χέρια του ιδρυτή της ζυθοποιίας ΦΙΞ. Με έκταση 7,5 στρεμμάτων στον άξονα της οδού Πατησίων, αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική ανάσα πράσινου στην πυκνοκατοικημένη αυτή γειτονιά της Αθήνας. Οι κάτοικοι της περιοχής απολαμβάνουν τη δροσιά υπό την σκιά των δέντρων στο πάρκο, ενώ παράλληλα μπορούν να κάνουν και την βόλτα τους γύρω από την μικρή λιμνούλα.

Όλα θα βελτιωθούν μια και το πάρκο πρόκειται να μεταμορφωθεί ώστε να αποκτήσει ξανά την παλιά του αίγλη και να αποτελέσει ένα τόπο για βόλτα για τους κατοίκους της περιοχής ή και της πόλης μας.

Στο πάρκο θα φυτευτούν…
Δείτε εδώ:...nikosonline.gr