Ο ΚΟΣΜΟΣ ΒΑΔΙΖΕΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΗΣ... ΑΓΑΜΙΑΣ

 
Τι από τα δυο προτιμάει ο μέσος άνθρωπος. Μέσος είναι εκείνος που δεν έχει συμπεριφορά ακραία.Δεν κάνει ακρότητες, τρέλες. Δεν είναι κολλημένος σε εμμονές. Θεωρητικά, λοιπόν, φέρνουμε στη σέντρα το άτομο της μεγάλης πλειοψηφίας. Και αναρωτιόμαστε: Τι από τα δυο γουστάρουν οι περισσότεροι, π.χ. να πάνε σινεμά ή να βρεθούνε σεξουαλικά με άλλο πρόσωπο. Ταβέρνα ή μια δίωρη σεξουαλική επαφή. Με την παρέα στην καφετερία, στα εγκαίνια γκαλά, σε αντικυβερνητική διαδήλωση ή να γνωρίσουν τη γοητεία με άγνωστο ερωτικό σύντροφο. Είναι δίλημμα υπαρκτό ή όχι να έχει να επιλέξει κάποιος περίπατο στο πάρκο μόνος ή την ίδια ώρα συνουσία με ποθητό πρόσωπο.
Συνεχίζω να... δυσκολεύω την κουβέντα. Ποιο είναι το πιο σημαντικό πράμα στη ζωή. Εύκολο να δοθεί απάντηση σ' αυτόν που ρωτάει. Το ζόρι είναι αν θα δώσει κάποιος την απάντηση στον εαυτό του. Έτσι είναι. Άλλο συζητάω με άλλον, με άλλους, όπου δεν είμαι υποχρεωμένος να είμαι ειλικρινής. Το δύσκολο είναι να ομολογήσεις στον ίδιον σου τον εαυτό κάποια πραγματάκια που σε αφορούν προσωπικά.
Επί του θέματος. Σε κάποιον το πιο σημαντικό πράμα είναι η ομάδα του. Συμβαίνει. Τα πάντα πάνε και έρχονται με κέντρο την ομαδάρα του. Απ' εκεί ξεκινάει η καθημερινότητα του, εκεί τελειώνει. Άλλος έχει πρώτο άξονα της ζωής του τον τζόγο. Ρουλέτα, χαρτοπαιξία, ιππόδρομο, στοίχημα.
Το σεξ; Εδώ είμαστε. Για τον περισσότερο κόσμο Νο 1 μακράν είναι το σεξ. Ο βασιλιάς της ζωής τους. Ό,τι άλλο παίζει γύρω τους είναι ψιλοαδιάφορο, εκτός κι αν αυτό μπερδεύεται με το σεξ. Έχει σχέση με το σεξ.
Δεν θέλει συζήτηση ότι σε μεγάλο ποσοστό άνδρες και γυναίκες ψηφίζουν σεξ, όχι κάτι άλλο. Ξεχνάμε τις μειονότητες που για διάφορους λόγους υπεράνω του σεξ βάζουν μια βραδιά μπαλέτου, το διάδρομο στο γυμναστήριο, μια βουτιά στη θάλασσα, μια παρτίδα τάβλι, ένα κρασί στην ταβέρνα. 
Κι όμως! Ενώ το σύμπαν στον πλανήτη έχει για θεό το σεξ, ο πολύς κόσμος δεν ασχολείται σοβαρά με το... αντικείμενο. Φοβερό! Δεν διαθέτει τον επαρκή χρόνο. Να φλερτάρει. Να κυνηγάει ερωτικούς στόχους. Περιορίζεται απλά να μπανίζει σεξ στο σινεμά, στα μήντια, στις διαφημίσεις. Πινελιές σεξ. Μυρωδιές σεξ.

Ναι στα φράγκα, ναι στην επαγγελματική εξέλιξη, τη φήμη, τη δόξα. Σ' όλα αυτά ο άνθρωπος του καιρού μας ξοδεύει περισσότερη ενέργεια και σκέψη απ' ό,τι στο σεξ, το οποίο δεν συγκρίνεται με οτιδήποτε άλλο σε προσφορά πνευματική και σωματική μαζί. Τίποτα δεν βαρύνει περισσότερο στο άτομο από την ερωτική σαρκική επαφή.

Κι όμως! Άνδρες και γυναίκες σήμερα στερούνται το σεξ, ενώ το γουστάρουν με χίλια. Τι διάολο να σημαίνει αυτό; Το πράμα μιλάει μόνο του. Ο άνθρωπος είναι ατελής. Τελικά, δεν κάνει αυτό που θέλει. Δεν προσπαθεί γι' αυτό που έχει στο μυαλό του. Γι' αυτό που ποθεί. Γιατί; Ίσως επειδή είναι ανίκανος να επικοινωνήσει με τον άλλον. Επειδή δεν ασχολείται το ίδιο οργανωμένα όπως σ' άλλες δραστηριότητες στο πως θα αρμέξει σεξουαλική ικανοποίηση που θα τον στέλνει στον παράδεισο. Ανίκανος να εισπράξει, αλλά και χαρίσει στον άλλον, στην άλλη, τέτοια ηδονή που να την θυμούνται σ' όλη τους τη ζωή.

Μιλάνε οι έρευνες. Άνδρες και γυναίκες από 16 έως 44 χρονών το κάνουν 3 φορές το μήνα κατά μέσο όρο! Μόνον!!! Το πιο ανησυχητικό είναι ότι πριν δύο δεκαετίες ερχόντουσαν σε επαφή 5 φορές.

Πού πάμε, ρε; Οι άνθρωποι σήμερα τη βρίσκουν με το κινητό. Ό,τι έχουν να πουν το λένε με το μαλακιστήρι στη φούχτα. Φρίκη. Τους επόμενους, τους μετά απ' εμάς, τους περιμένει ο αιώνας της αγαμίας. Μέσω διαδιχτύου θα γεννιούνται τα παιδιά. Σενάριο σεξουαλικής φαντασίας.

Διαβαστε ακομα:

ΕΡΩΣ ΚΑΙ ΕΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ