ΣΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΞΥΛΑ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ

 

Πεθαίνουν σαν τα ποντίκια οι άνθρωποι από κορονοϊό στην ινδουϊστική Ινδία. Δεν προλαβαίνουν να τους κάψουν στα κρεματόρια. Έχουν χάσει το λογαριασμό στο μέτρημα. Σήμερα. Η φρίκη του σκηνικού παραπέμπει αιώνες πριν, σε πανδημίες θρυλικές και σκοτώστρες, τότε που η επιστήμη βρισκόταν σε φάση νηπιακή σε σύγκριση με τους καιρούς μας.

Αυτό που λέγεται πολιτισμός και κοινωνικός κρατισμός με τον Covid-19 έχει πέσει περίπατο στην ολοένα αναπτυσσόμενη, οικονομικά και πληθυσμιακά τις δυο τελευταίες δεκαετίες Ινδία. Το μικρόβιο ακυρώνει κυβερνήσεις, υποσχέσεις, ελπίδες και είναι άπιαστο, όσο κι αν το έχουν πάρει στο κυνήγι.

Πουλάμε τις περιουσίες μας για να μπούμε σε ιδιωτικό νοσοκομείο… Δωροδοκούμε με φακελλάκι για να πάρει σειρά στο νεκροτομείο δικός μας άνθρωπος… Στερέψανε τα ξύλα στα κρεματόρια για την καύση των νεκρών… Λόγια της Αρουντάτι Ρόι.

Κόρη χριστιανής η Ινδή Αρουντάτι Ρόι, σπούδασε αρχιτεκτόνισσα, παντρεύτηκε στα 16, χώρισε στα 20 και στα 36 έκανε το μπαμ. Έγραψε το μυθιστόρημα, το πρώτο της, το Ο Θεός των Μικρών Πραγμάτων, που έγινε παγκόσμια επιτυχία. Ξέχασε την αρχιτεκτονική, παντρεύτηκε σκηνοθέτη και είναι ηθοποιός του σινεμά. Και αχτιβίστρια.
Διαβαστε ακομα:

ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΑΦΟΥ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΜΠΟΛΙΚΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ