BODYGUARD ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ... ΝΥΧΤΑΣ

 

Γιατί η αστυνομία δεν κάνει συλλήψεις; Αυτό είναι το… παιδικό σχόλιο έπαιξε μετά τη χθεσινή μαφιόζικη δολοφονία πρώην μποξέρ, ο οποίος είχε ανοιχτούς λογαριασμούς με τη νομιμότητα και την παρανομία. Δεν είμαστε σοβαροί να κατηγορείτε και γι’ αυτό η μπατσία. Γιατί δεν… πρόλαβε το συμβόλαιο θανάτου του πυγμάχου στη Βάρη. Γιατί προφανώς θα μείνει- θα μείνει κατά πάσα πιθανότητα- ατιμώρητη μια ακόμα γκαγκστερική ενέργεια.

Να πούμε τα αυτονόητα. Ο λεγόμενος κόσμος της νύχτας είναι μια μικροκοινωνία εντελώς ξεχωριστή από την άλλη στο φως της ημέρας.  Όσο κι αν μπλέκονται έτσι κι άλλοιως ο κόσμος και ο υπόκοσμος, ο καθένας κρατάει τις αποστάσεις. Η αστυνομία, βέβαια, έχει τις άκρες της, τα καρφιά της για να ξέρει τι γίνεται, για να ξεκινήσει από ένα άλφα προχωρημένο σημείο την έρευνα, αν συμβεί κάτι που θα γίνει πρωτοσέλιδο στα δελτία ειδήσεων. Είναι, όμως, πρακτικά αδύνατο να… παρακολουθεί τα εσωτερικά των εγκληματιών προκριμένου να προβλέπει γεγονότα. Να προστατεύσει π.χ. συμμορίτη όταν η δράση του ενοχλεί τα συμφέροντα άλλου συμμορίτη.

Δεν το συζητάμε ότι κάποιοι μπάτσοι είναι μπερδεμένοι με μαφιόζικες ομάδες. Για να προσφέρουν πληροφόρηση και κάλυψη. Αυτό δεν σημαίνει ότι επίσημα η αστυνομία είναι λερωμένη. Πουλημένα τομάρια κυκλοφορούν και δημοσιογράφοι, και πολιτικοί, και δικαστές, και εφοριακοί, και γιατροί, και εκπαιδευτικοί. Σε κάθε τομέα δημόσιων και ιδιωτικών λειτουργών.

Μήπως έχει καθήκον η αστυνομία να συνοδεύει τον κάθε σεσημασμένο της νύχτας, όποτε αυτός βγαίνει έξω από το σπίτι του;

Διαβαστε ακομα:

Η ΜΠΑΛΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΟΣΜΟΥ, ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ