Τζοκοβιτς: Ετοιμο το πρωτο νηπιαγωγειο

 
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

Διάβασα ότι ο σούπερ σταρ του τένις, ο Novak Djokovic (ο μεγάλος αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά), έκανε δωρεά ένα νηπιαγωγείο στο χωριό Ljubis της Σερβίας. Μου έκανε εντύπωση κι’ άρχισα να ψάχνω. Ξεκίνησα να δω που είναι αυτό το Ljubis, και είδα ένα χωριό στο πουθενά, πολύ μακριά από το Βελιγράδι, στην νοτιοδυτική Σερβία. Επειδή η είδηση στο Ελληνικό site ήταν ελλιπής, μπήκα να ψάξω σε ξένα. Έμεινα με το στόμα ανοιχτό.

Ο Djokovic με την πολύτιμη βοήθεια της πανέμορφης συζύγου του Jelena, έχει αποκτήσει ένα ίδρυμα, το Novak Djokovic Foundation (NDF), που είναι αφιερωμένο στα παιδιά. Η Γιέλενα Τζόκοβιτς μάλιστα, η οποία οργανώνει από εράνους μέχρι δεκάδες εκδηλώσεις, είπε: “Η επιθυμία και ο στόχος μας είναι έως το 2030, κάθε παιδί στη Σερβία να έχει πρόσβαση στην προσχολική εκπαίδευση, είτε είναι κάτοικος ενός χωριού είτε μιας πόλης”.

Και σκεφτόμουν, πόσο ωραίο θα ήταν να είχαμε και εμείς διάφορους Djokovic στην πατρίδα μας, και ας μην γέμιζαν την χώρα με νηπιαγωγεία. Ένα να έφτιαχναν. Έχουμε τόσους πλούσιους αθλητές, τηλεοπτικούς σταρ, τραγουδιστές…, αλλά οι τσέπες τους μάλλον έχουν καβούρια.

Το νέο νηπιαγωγείο δωρεά του ιδρύματος Τζόκοβιτς – το οποίο έχει στόχο να "γεμίσει" η χώρα με σχολεία - είναι μόνο η αρχή. Το νηπιαγωγείο φέρει το όνομα "Ljubivoje Rsumović" που είναι Σέρβος ποιητής και συγγραφέας ιδιαίτερα αγαπητός στα παιδιά. Η κατασκευή του νηπιαγωγείο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα του ιδρύματος που έχει κοστολογηθεί στα….

Η συνέχεια εδώ:...nikosonline.gr