Τι συμβαινει στους Λειψους;

 
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

Ήταν 2002 όταν η Ελλάδα και ο κόσμος έμαθε τους Λειψούς. Ένα νησάκι των Δωδεκανήσων, κοντά στην Λέρο και την Πάτμο. Και το μάθαμε γιατί εκεί είχε σπίτι ο Αλέκος Γιωτόπουλος, ο ιθύνων νους της 17 Νοέμβρη. Φέτος πάλι τα βλέμματα όλων στράφηκαν στους Λειψούς γιατί πήγε η Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας.

Και πήγε καλεσμένη του Δημάρχου Μιχάλη Μάγγου, να επισκεφθεί το μοναδικό για τα παγκόσμια δεδομένα έργο του Καταφυγίου Θαλάσσιας Ζωής. Να λοιπόν που όταν η τοπική αυτοδιοίκηση λειτουργεί σωστά, τα πράγματα παίρνουν και την ανάλογη δημοσιότητα.

Με σταθερά βήματα οι Λειψοί εξελίσσονται σε έναν σημαντικό τουριστικό προορισμό. Δήμος, κάτοικοι και επαγγελματίες υλοποιούν περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες, ελαχιστοποιούν την κατανάλωση του πλαστικού μία χρήσης και σημειώνουν πανελλήνιες πρωτιές στην ανακύκλωση. Η επιλογή των Λειψών με αυστηρά κριτήρια ώστε να αποτελέσουν το «σπίτι» του σπουδαιότερου καταφυγίου θαλάσσιας ζωής σε διεθνές επίπεδο, δικαιώνουν τη στρατηγική της ανάπτυξης του νησιού.

Οι Λειψοί είναι ένα πανέμορφο μικρό νησάκι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Γνωστοί για την ήρεμη ατμόσφαιρα και τις υπέροχες παραλίες, είναι ιδανικός προορισμός για ξεκούραση και μην ξεχνάτε πως αυτό είναι το νησί της θεάς Καλυψώς.

Διακοπές στους Λειψούς

Οι Λειψοί, ανατολικά από την Πάτμο, προσφέρονται για ονειρεμένες καλοκαιρινές διακοπές. Οι κάτοικοι φημίζονται για τη φιλοξενία τους και το νησί για τη γαλήνια ατμόσφαιρα, τα καταγάλανα νερά, τα γραφικά καλντερίμια της Χώρας και το νοστιμότατο φαγητό. Οι Λειψοί είναι ένα κρυφό διαμαντάκι του Αιγαίου που θα σε γοητεύσει με τις υπέροχες μυρωδιές, τον καυτό ήλιο και τα χαμόγελα των ντόπιων!
 
Όλες οι παραλίες στους Λειψούς είναι μαγευτικές, με πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά, που συνήθως είναι ρηχά. Πολλές από αυτές δεν έχουν φυσική σκιά ή ομπρέλες, οπότε καλό θα ήταν να έχεις μαζί σου τον κατάλληλο εξοπλισμό. Πρέπει οπωσδήποτε να πάτε στις παραλίες: Κατσαδιά, Κάμπος, Τουρκόμνημα, Πλατύς Γιαλός, Λιεντού, Χοχλακούρα, Ξηρόκαμπος, Παπαντριά, Μονοδένδρι κ.α.
 
Το φαγητό στους Λειψούς είναι πραγματική εμπειρία. απίθανο. Από τραγανά πιταρούδια, μυρωδάτους φαβοκεφτέδες και γεμιστό καλαμάρι με ρύζι. Για πιο αναλυτικά, έχουμε και λέμε...
Η συνέχεια εδώ:...nikosonline.gr