Ο Σουηδος τουριστας και τα σκουπιδια

 
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

Μια και ακόμα βλέπω κόσμο στις παραλίες και επιπλέον διάβασα γι’ αυτόν τον Daniel Törnkvist, τον Σουηδό τουρίστα που αντί να απολαύσει τις ελληνικές παραλίες αποφάσισε να τις καθαρίσει, είπα να γράψω δυο λόγια.

Απ’ την μια ο τουρίστας που ήρθε για διακοπές κι άρχισε να μαζεύει σκουπίδια, κι απ’ την άλλη μια συζήτηση που είχαμε σε ένα σπίτι φίλων, με έκαναν να το πάρω απόφαση: Είμαστε λαός βρωμιάρηδων.

Θέμα της κουβέντας τα σκουπίδια, τα πλαστικά και οι παραλίες που κάποιοι  δυσανασχετούν και κάποιοι άλλοι λένε ότι όλα είναι ψέματα, μια  καλοστημένη προπαγάνδα… Χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο μας δείχνουν το μέγεθος της βρωμιάς μας. Εκατοντάδες απλοί πολίτες συμμετέχουν στις εκστρατείες καθαρισμού δασών και παραλιών. Εθελοντές της οργάνωσης iSea μάζεψαν 2,8 τόνους σκουπίδια από παραλίες στη Βόρεια Ελλάδα, δεκάδες εθελοντές δύτες καθαρίζουν συνεχώς λιμάνια… και κάποιοι λένε ότι, «όλα είναι μια καλοστημένη προπαγάνδα…»

  • Θυμάστε εκείνα τα ντροπιαστικά ρεπορτάζ με τον Will Smith και την οικογένεια του που ήρθαν διακοπές στο Ιόνιο με σκάφος και μάζεψαν είκοσι δύο (22) τεράστιες σακούλες σκουπιδιών από τρεις παραλίες των Αντίπαξων;
  • Θυμάστε τον

Η συνέχεια εδώ...nikosonline.gr