ΟΔΗΓΟΣ Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ

 

Με τον φανατικό δεν βγαίνει άκρη. Να το πω αλλοιώς. Είναι ηλιθιότητα να θες να κάνεις διάλογο με τον φανατικό. Και ακόμα πιο ανόητο να τον χαρακτηρίσεις δεξιό, ακροδεξιό, αριστερό, ακροαριστερό, εθνικιστή, εβραιομάχο, χριστιανομάχο, γάβρο, βαζέλο.

‘Έχεις να κάνεις με φανατικό. Ο σωστός τον αντιμετωπίζει λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις πράξεις του, όχι τα όποια λάβαρα αυτής και της άλλης ιδεολογίας. Τι θα πει φανατικός; Δεν τον βάζεις στο γήπεδο. Αυτό θα πει. Δεν τον μετράς για κανονικό άνθρωπο. Αυτό θα πει.

Λάθος τεράστιο να μιλάνε για αντισημίτες και φιλοναζί αναφερόμενοι στους βανδαλισμούς στο Άουσβιτς. Στο στρατόπεδο επί χιτλερικής Γερμανίας που δολοφονήθηκαν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Εβραίοι και σήμερα λειτουργεί ως μουσείο. Ένοχοι είναι γι’ αυτά που διέπραξαν στο συγκεκριμένο χώρο. Για τις καταστροφές στο μνημείο του Ολοκαυτώματος. Δεν θα τους τιμωρήσεις γιατί… διαφωνείς ιδεολογικά με αυτά τα σκουπίδια.

Και οι λεγόμενοι ποδοσφαιρικοί χούλιγκαν είναι της ίδιας κατηγορίας. Της ίδιας σχολής. Ποια ομάδα; Ο φανατισμός και η αλητεία τους είναι ο οδηγός τους.  
Διαβαστε ακομα:

ΚΟΛΛΑΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ, ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥ, ΚΑΙ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΥ