ΟΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΤΗΝΟΣ, ΚΑΝΙΒΑΛΟΣ...

 

Το αεροπλάνο με 45 ανθρώπους μέσα, επιβάτες και πλήρωμα, τσακίστηκε πάνω σε χιονισμένα βουνά, σε υψόμετρο 3,5 χιλιόμετρα. Ιστορία αληθινή και φρικτή. Πρωτοφανής. Οι λέξεις έχουν παραχρησιμοποιηθεί και γι’ αυτό έχουν χάσει την αξία τους. Δεν ξανάγινε τέτοιο επεισόδιο στην ανθρώπινη Ιστορία. Κανιβαλισμός, άνθρωπος να τρώει άνθρωπο, δεν είναι κάτι άγνωστο, όμως για πρώτη φορά συνέβη σε άτομα που γλύτωσαν από αεροπορικό δυστύχημα.

Το 1972, σα σήμερα 13 Οκτωβρίου, ημέρα Παρασκευή. Στους επιβάτες η αποστολή μιας ομάδας ράγκμπυ από την Ουρουγουάη. Κακοκαιρία. Προορισμός το Σαντιάγκο της Χιλής. Το αεροπλάνο προσγειώνεται στη Μεντόζα της Αργεντινής, να περιμένει να μαλάκωσουν οι άνεμοι. Ο πιλότος φοβάται ότι το αεροσκάφος δεν θα αντέξει την πίεση των ανέμων και κάνει το λάθος να επιλέξει ένα πέρασμα στις Άνδεις.

Την τελευταία στιγμή σηκώνει το σκάφος και δεν συγκρούεται με βουνοκορφή. Μετά από λίγο έγινε το μοιραίο, και το αεροπλάνο χάνει το ένα φτερό και σαν έλκυθρο προσγειώνεται ανώμαλα πάνω σε χιονισμένο βουνίσιο έδαφος. Το επόμενο πρωί πέντε πέθαναν από την παγωνιά.

Κάποιοι βρέθηκαν σώοι μετά από 72 μέρες! Παραδέχτηκαν πως ζούσαν τρώγοντας ανθρώπινο κρέας. Νεκρών και ζωντανών. Στις πρώτες μέρες η τροφή τους ήταν οι ζώνες από τα καθίσματα του αεροπλάνου και ό,τι άλλο φαντάζεται κανείς. Αν, βέβαια, μπορεί να μπει στη θέση τους. Σε ανθρώπους που δεν μιλάει η λογική και ο πολιτισμός όταν το λόγο έχει το στομάχι και η επιβίωση. 

Διαβαστε ακομα:

ΤΟ ΠΟΥΡΝΑΡΙ ΟΣΟ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ