Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΕΝ... ΣΩΖΕΙ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΜΕ ΒΙΤΡΙΟΛΙ

 

Δεν αποκλείεται να βγει σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση με το βιτριόλι. Ποια θα είναι η ποινή της κατηγορούμενης, της κυρίας Έφης, που είναι καλό κορίτσι, αλλά θύμα κι αυτή της ζήλιας. Της ερωτικής ζήλιας. Άνθρωπος είναι κι αυτή, δεν φταίει, φταίει βέβαια, αλλά όταν μπήκε ο διάολος μέσα της, ο διάολος της ζήλιας, έγινε όργανο του σατανά. Μιλάμε σοβαρά;

Μιλάμε δικαστικά. Λίγο πριν μάθουμε την τιμωρία. Μόνο, όμως, από την τιμωρία δεν θα εξαρτηθεί το παρόν και το μέλλον της παθούσης. Της κοπέλλας που δέχθηκε το βιτριόλι και την βλέπουμε στη φωτογραφία. Έτσι ήταν πριν το βιτριόλι, έτσι όπως ποτέ δεν θα την ξαναδεί κανείς. Ενώ η βιτριολίστρια αύριο μεθαύριο όταν με το καλό βγει από τη φυλακή θα είναι όπως ακριβώς πριν μπει.

Τελικά. Κανένα δικαστήριο, καμιά δικαστική απόφαση, όσο αυστηρή και βαρειά, απονέμει δίκαιο. Να αποκαταστήσει, δηλαδή, τη ζημιά που προκλήθηκε στο θύμα. Και τη ζημιά και την ταλαιπωρία, να το πούμε έτσι… ανώδυνα. Γλύτωσε τη ζωή της το κορίτσι που δέχθηκε το βιτριόλι, αλλά δεν μπαίνει σε κανένα ζύγι ο λογαριασμός από τις αλλεπάλληλες επεμβάσεις στο πρόσωπο της. Ένας μαραθώνιος μέσα σε αίθουσες χειρουργείων.

Σε αναμονή της απόφασης, λοιπόν. Το σίγουρο είναι πως όταν αποφυλακιστεί η μια, η άλλη θα είναι ακόμα με τη μάσκα και θα κυκλοφορεί με γυαλιά και γάντια.

Διαβαστε ακομα:

ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ... ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ