ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΔΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ

 
Στο ερώτημα ''Πως να πλακώσω στο ξύλο την γυναίκα μου χωρίς να με αντιληφθεί κανείς'', σύμφωνα με Ελληνίδα ψυχολόγο, προκάλεσε στο διαδίχτυο το ενδιαφέρον σε 163 εκ. ανθρώπους. Τι να σημαίνει αυτό, το οποίο συνέβη στη διάρκεια της πανδημίας; Οπωσδήποτε κάτι σημαίνει. Αποτελεί μια πραγματικότητα, η οποία δυστυχώς άλλοι την εξηγούν έτσι κι άλλοι αλλοιώς. Δυστυχώς, 
Καλές οι έρευνες, να ξέρουμε τι γίνεται σ' αυτόν τον απαίσιο κόσμο που ζούμε, αλλά την αλήθεια πολλοί αποφεύγουν να τη λένε διότι πάει κόντρα σ' όσα οι ίδιοι υποστηρίζουν. Και δεν τα υποστηρίζουν αθώα, αλλά με τις απόψεις τους κάνουν παιχνίδι επιστημονικό, κοινωνικό, πολιτικό, αχτιβίστικο και συμβατικό.
Η βία είναι γεγονός. Καταδικαστέο χωρίς δεύτερη κουβέντα. Είναι, όμως, πραγματικότητα, διότι και προκαλείται μέσα στο σπίτι, μέσα στην οικογένεια, είτε από την σύζυγο, σε πολύ πολύ μικρό ποσοστό, είτε από τον σύζυγο, και ασκείται. Όταν λέμε ''χωρίς δεύτερη κουβέντα'' εννοούμε ότι δεν έχει δικαιολογία ο δράστης. Και να προσθέσω ότι το πρόβλημα της βιαιοπραγίας και των δολοφονιών δεν είναι ανάγκη να το αναδεικνύουν λόγω της πανδημίας. Επειδή πέφτουμε στο λούκι της δικαιολογίας. ''Τι να κάνει ο άνθρωπος... ''.
Οι γυναίκες κυρίως υποφέρουν από τους άνδρες. Έτσι είναι, δεν το συζητάμε. Στο μεγαλύτερο ποσοστό δεν είναι οι άνδρες τα θύματα, και δεν περιμένουμε τις έρευνες να μας διαφωτίσουν σχετικά. Γιατί, όμως, ο άνδρας πλακώνει την γυναίκα κι όχι το αντίθετο. Μια πρώτη απάντηση είναι επειδή ο άντρας είναι σωματικά πιο ισχυρός. Μήπως δεν είναι αυτή η σωστή απάντηση. Μήπως, δηλαδή, ο άντρας δέρνει την γυναίκα όχι γιατί διαθέτει μούσκουλα, αλλά γιατί είναι ηλίθιος. Δεν ξέρει να διαχειριστεί την σύντροφο που ο ίδιος επέλεξε. Βγάζει τη βία διότι είναι ανίκανος να αντιμετωπίσει συμπεριφορές που δεν υπολόγιζε να βρει μέσα στο σπίτι. 
Διαβαστε ακομα:

ΜΑΙΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ, ΟΧΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΠΙΣΤΟΙ