ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΥΠ' ΟΨΙΝ ΤΟΥΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ...

 
Ο μπαμπάς καπνίζει. Το παιδί βλέπει να φουμάρει ο πατέρας του ή η μητέρα του. Ε, αυτό το παιδί, αγόρι ή κορίτσι, έχει τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να μπει στο λούκι του καπνιστή σε σύγκριση με τον έφηβο του οποίου οι γονείς δεν είναι φουμαδόροι. Ποιος το λέει αυτό; 
Έγινε σχετική έρευνα. Αν πράγματι τα παιδιά των καπνιστών επηρεάζονται από την καπνική συμπεριφορά του γονιού. Η έρευνα έγινε από το βρετανικό ΕΣΥ στα πλαίσια αντικαπνιστικής εκστρατείας. Και το αποτέλεσμα το είπαμε. Και είναι το ίδιο αποτέλεσμα παρόμοιας έρευνας που έγινε το 2018 από δυο πανεπειστήμια των ΗΠΑ.
Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό; Τα παιδιά συνήθως είναι στην κόντρα με τους γονείς και οι ειδικοί ισχυρίζονται πως αυτό είναι υγιές. Αναμενόμενο. Πρώτα πρώτα διότι ο νέος ανήκει σ' άλλη εποχή, και σνομπάρει τη γενιά του γονιού. Μετά, η επιβεβαίωση ότι πράγματι μεγαλώνει, και μεγαλώνει με τους όρους της εποχής τους, τον φέρνει σε διαφωνίες με τα μυαλά των μεγάλων.
Τότε γιατί ο νεολαίος αρχίζει να καπνίζει, όποιος αρχίζει να καπνίζει, αντί να μην βλέπει με καλό μάτι την κακή συνήθεια του γονιού; Έχουν την καλύτερη δικαιολογία! Αφού φουμάρει ο γέρος, δεν τρέχει κάστανο... Η απόλυτη αποενοχοποίηση.
Να προχωρήσουμε στα βαθειά νερά. Ο γονιός και να γνωρίζει ότι είναι ενοχικό να καπνίζει μπροστά στο παιδί, ότι το παρασύρει, δεν καταλαβαίνει τίποτα. Επειδή δεν καπνίζει από κέφι, αλλά είναι εξαρτημένος. Τον ρωτάς αν μπορεί να το κόψει; 
Διαβαστε ακομα: 

NOTHING CHANGES ON NEW YEAR' S DAY