ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΕΑ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ

 

Προφυλακίστηκε ο 36χρονος ιερέας για βιασμό 14χρονης. Ποιο είναι το σκάνδαλο; Των σκανδάλων το σκάνδαλο. Σα να μη συμβαίνει κάτι το απίθανο. Και ιερέας να κατηγορείται και να καταδικάζεται για παιδεραστία; Συνηθισμένο αδίκημα κι αυτό. Να, το σκάνδαλο των σκανδάλων.

Δεν προκαλεί φρίκη άνδρας με ράσο, υπηρέτης του Θεού, να εγκληματεί, μάλιστα σεξουαλικά σε ανήλικο άτομο. Δεν έκανε μια αρπαχτή από το ταμείο της ενορίας, ούτε ρουφιάνεψε συνάδελφο παπά. Την έπεσε παντρεμένος άνθρωπος, πατέρας ο ίδιος, σε 14χρονη. Αυτά σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Εκεί έφθασε το έργο. Ιερέας, και δεν είναι ο μόνος (φώτο), να πέφτει σε τόσο βαρύ αμάρτημα. Και για την κοινωνία το ζήτημα να περνάει ντόκου. Να μη σηκώνεται η τρίχα των πιστών. Έλα, μωρέ, ο πρώτος είναι ή ο τελευταίος.

Εγώ περιμένω τι θα πράξει ο Θεός. Όλα τα βλέπει από πάνω. Στην τσίτα είναι και αυτός τι θα αποφασίσει μ’ ενδιαφέρει. Όχι οι δικαστές. Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι είναι αθώος, και δεν μπορώ να πω ότι δεν λέει την αλήθεια, ούτε τα λέει μόνο για τα ακούσουν η γυναίκα του και τα παιδιά του.

Ο Θεός θα αποφασίσει. Αυτός θα κρίνει. Ο μέγας Κριτής. Δεν νομίζω πως θα κάνει το κορόιδο.
Διαβαστε ακομα:

ΚΑΤΩ ΤΟ ''ΕΞΩ'', ΖΗΤΩ ΤΟ ''ΜΕΣΑ''!