ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ... ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥΣ!

 

Ναός σημαίνει οίκος του Θεού. Και επειδή ο Θεός είναι κάτι πολύ μεγάλο, ο ναός κτίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε στον πιστό να προκαλείται δέος, τουλάχιστον. Δέος, δηλαδή σεβασμός, φόβος, τρόμος, όλα αυτά για τον μεγάλο άγνωστο, τον Θεό, που δεν τον βλέπεις σε καμιά ζωγραφιά.

Στη φώτο ο καθεδρικός ναός του Άχεν στη Γερμανία. Κατασκευάστηκε πριν 12 αιώνες επί Καρλομάγνου, ο οποίος επέβαλε την ενιαία θρησκεία σε κάθε χώρα που κατακτούσε, για να τις κυβερνάει πιο εύκολα. Αν οι κατακτημένοι πίστευαν ό,τι γούσταραν, τότε ζορίζεται στη διαχείριση της εξουσίας ο κατακτητής.

Στον εν λόγω ναό, όπου έγινε η στέψη δέκα βασιλιάδων, ο επίσκοπος του Άχεν έδειξε στεναχωρημένος και θυμωμένος στο κήρυγμα του, διότι θίγεται ο κλήρος με τα… μεμονωμένα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς σε ανήλικους. Τι σημαίνει αυτό; Ξεκάθαρο είναι. Η κοινωνία, επιτέλους, να… αποδεχθεί, να κάνει τα στραβά μάτια αν κάποιοι παιδόφιλοι ρασοφόροι την πέφτουν σε αγοράκια και κοριτσάκια. Και τι έγινε!

Άνθρωποι είναι και οι ιερείς, ανάγκες έχουν, οι πιστοί οφείλουν να έχουν… κατανόηση. Κάνουμε πλάκα; Ποτέ. Λέμε ποια είναι η πραγματικότητα. Χιλιάδες τα κρούσματα σεξουαλικής αποπλάνησης από το παπαδαριό από τη μια και από την άλλη η εκκλησία με τη στάση της δικαιολογεί τις παρεκτροπές. Τις ανέχεται.  

Διαβαστε ακομα:

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΙΠΑΝ ΤΑ... ΧΙΟΝΙΑ