ΨΑΡΕΥΟΥΝ ΚΟΠΕΛΛΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ SOCIAL MEDIA!

 

Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης

Η περίπτωση της 15χρονης Φωτεινής Γιαννοπούλου, η οποία εξαφανίστηκε από το Περιστέρι σήμανε συναγερμό στις Αρχές, φέρνοντας στο προσκήνιο τα κυκλώματα των «loverboys». Η κοπέλα είχε εξαφανιστεί στις 19 Απριλίου από το σπίτι της και εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται τρία άτομα, τα οποία κατηγορούνται για την εμπλοκή τους στην αρπαγή της.

Για το φαινόμενο των ««loverboys», μίλησε στη «Ζούγκλα» ο Μανώλης Σφακιανάκης, πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου  για την Κυβερνοασφάλεια, ειδικός ερευνητής ηλεκτρονικών εγκλημάτων και πρώην διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

«Πρόκειται ουσιαστικά για εγκληματικές οργανώσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στον χώρο του διαδικτυακού sex trafficking» αναφέρει μεταξύ άλλων και προσθέτει: «Το κύκλωμα αυτό έχει σκοπό να ψαρέψει μέσα από τα social media εμφανίσιμες κοπέλες με σκοπό να τα οδηγήσει στην πορνεία».

Πώς ψαρεύουν τα θύματά τους και ποιες οι αμοιβές τους

«Για να το καταφέρουν αυτό τα αφεντικά, χρησιμοποιούν τα loverboys, δηλαδή εμφανίσιμα αγόρια τα οποία πληρώνονται για να ψάχνουν κορίτσια στο διαδίκτυο, να τους πουλήσουν έρωτα...

 
ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο ZOUGLA.GR