ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΗΤΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

 
Χώρισε η κόρη του εφοπλιστή, μάλιστα το διαζύγιο ήλθε πολύ γρήγορα. Μόλις λίγους μήνες μετά το χολυγουντιανό γάμο. Χωρίς υπερβολή ο μπαμπάς της νύφης ξόδεψε μια περιουσία στο ''μετά'' την τελετή στην εκκλησία. Στο γλέντι που στήθηκε με την παρουσία όλων των προσκεκλημένων. Και ο σοφός της παρέας είπε τη ανοησία του:
- Κρίμα τόσα έξοδα... Ο γάμος δεν έπιασε, τζάμπα πήγαν τα εκατομμύρια.
Τα φράγκα, πράγματι σε απίθανα υψηλό λογαριασμό, δεν τα πέταξε ο εφοπλιστής για να κρατήσει αιώνια ο γάμος. Και πως, άλλωστε, θα μπορούσε να το πετύχει αυτό ο άνθρωπος όταν γαμπρός και νύφη δεν κολλούσαν. 
Το γαμήλιο πάρτυ είτε μικρού, είτε υψηλού μπάτζετ, γίνεται για να γιορταστεί το γεγονός από τους συγγενείς και φίλους των δυο οικογενειών. Τι, όμως, γίνεται στις μέρες μας; Θίγουμε άλλο ζήτημα, αλλά μια και το έφερε η κουβέντα να το προσθέσουμε...
Πάει άλλος, οικογενειακός φίλος ή κολλητός των νεόνυμφων στο γάμο, καπάκι μετά στο γαμήλιο πάρτυ και δεν... συμμετέχει στο γλέντι. Με τίποτα δεν φτάνει στην πίστα να χορέψει, να ξεδώσει, τέλος πάντων να δείξει τη χαρά του επειδή ζευγάρωσαν με παπά και κουμπάρο οι φίλοι του, οι συγγενείς του. Κάθεται στο τραπέζι και περνάει ο χρόνος με συζητήσεις ποδοσφαιρικές ή πολιτικές.
Τα παλιά τα χρόνια ήταν προσβολή, και κάτι περισσότερο, να βρεθεί κάποιος στο γλέντι του γάμου και να μη το χαίρεται. Τι συμβαίνει με τούτον; Στεναχωρήθηκε γιατί παντρεύεται ο γαμπρός ή η νύφη;  
Διαβαστε ακομα:

ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ