ΜΙΑ ΝΙΓΗΡΙΑΝΗ ΝΑ ΜΑΣ ΜΑΘΕΙ... ΤΡΟΠΟΥΣ

 
Την βγήκαν από αριστερά και πολύ πατριωτικά από τη Νιγηρία, τον τόπο καταγωγής των Αντετοκούνμπο. Επειδή ο Γιάννης και τα αδέλφια του δήλωσαν τιμή και καμάρι τους που φοράνε την φανέλα με το ελληνικό εθνόσημο. Επειδή αισθάνονται περισσότερο Έλληνες παρά Νιγηριανοί. Δεν έσωσαν την κατάσταση από την Νιγηρία όταν την έκαναν γυριστή στην συνέχεια. Με την ευκαιρία θυμήθηκα το επεισόδιο που έγινε το 2019, σα σήμερα 8 Αυγούστου....
... Δεν την άφησαν να μπει στην Ακρόπολη, και πολύ καλά της έκαναν διότι ο αρμόδιος υπάλληλος έκρινε ότι δεν ήταν ευπρεπώς ντυμένη η τουρίστρια. Η κυρία (φώτο) με αγγλικό διαβατήριο, νιγηριανής καταγωγής, χάλασε τον κόσμο. Κι όταν λένε κόσμο, εννοούμε τον ντουνιά όλο, επειδή η μαύρη Νιγηριάνα είναι και blogger, και περί του οποίου χεστήκαμε.
 
Μας έχουν μετρήσει για χώρα της πλάκας και της μάπας, ακόμα και οι μετανάστες, πρόσφυγες, blogger κι όχι. Η εν λόγω κυρία δεν είχε δίκαιο, όμως την έβγαινε από πάνω και την αβάνταραν κάτι σοβαροφανείς μαλάκες στα ελληνικά ΜΜΕ. Ότι εκτεθήκαμε διεθνώς και με σηκωμένα χέρια και πόδια οφείλαμε να δεχθούμε τις κατηγορίες της μαύρης Αγγλίδας, ότι στην Ελλάδα είμαστε... ρατσιστές. 
 
Είναι το κόλπο του 21ου αιώνα. Να αποκαλούν με το παραμικρό ρατσιστή τον άλλον. Και γιατί, λέει η κυρία, με πήγαν στο αστυνομικό τμήμα και δεν πήραν τηλέφωνο την αγγλική πρεσβεία. Μιλάμε για τρομερά πράγματα. Και τα τρομερά δεν είναι οι μπούρδες που είχε ισχυριστεί η Νιγηριάνα, αλλά εκείνοι οι Έλληνες που έκαναν θόρυβο για την... περιπέτεια της. 
 
Ακρόπολη είναι αυτή, ρε, χαμένοι. Ιερός χώρος. Και δεν επιτρέπω να περάσει ο καθένας που είναι ντυμένος λες και πηγαίνει στην πλαζ. Ανάρμοστη κρίθηκε η αμφίεση της κυρίας και αντί να ζητήσει συγγνώμην, είχε και την απαίτηση να κάνει ντριν ο υπάλληλος στην αγγλική πρεσβεία. Άλλη δουλειά δεν είχανε οι αρχές με το παραμικρό να ζητάνε την άδεια ξένης πρεσβείας πριν ενεργήσουν. Μη μας πουν... ρατσιστές.
Διαβαστε ακομα: